Selectați pagina

Procurorul general SUA: Există semne de coordonare “foarte bine organizată” din partea unor agitatori “profesioniști”

Procurorul general SUA: Există semne de coordonare “foarte bine organizată” din partea unor agitatori “profesioniști”

Procurorul general William Barr a declarat joi că investigațiile ultimelor zile de violență au dezvăluit că sunt implicate nu numai diverse grupări extremiste, ci și „actori străini”.

Barr a afirmat că „trei tipuri diferite de actori” sunt implicate în manifestații, respectiv protestatarii pașnici, jefuitorii și „agitatorii extremiști care deturnează protestele” urmărind diverse interese.

Procurorul General al Statelor Unite a precizat că există dovezi că extremiștii include Antifa și alte grupări de diferite convingeri politice, precum și „actori străini care joacă în toate taberele pentru a exacerba violența”.

Directorul FBI, Christopher Wray, a dezvoltat și el acest punct, notând că „acești indivizi au ca misiune să semene discordie și să provoace tulburări”.

Aceste afirmații confirmă ceea ce un înalt oficial din Departamentul de Justiție declara la Fox News miercuri că autoritățile federale au sesizat semne de coordonare „foarte bine organizată” din partea unor agitatori „profesioniști”, unii având conexiuni cu Antifa.

Barr a precizat joi că există un amestec de extremiști cu ideologii diferite, inclusiv anarhiști și care doresc să incite la război civil.

În Washington au fost operate peste o sută de arestări în legătură cu protestele și cu actele de violență de pe străzi, potrivit anunțului făcut de autoritățile federale. În jur de douăzeci dintre acești indivizi nu au fost puși sub acuzare.

Între 70 și 75 de persoane au fost acuzate de infracțiuni precum agresiune, spargere și pătrundere, distrugere de proprietate și ale violări ale drepturilor civile.

Procurorul General a declarat că Departamentul american de Justiție și FBI „efectuează o investigație paralelă”, pentru a stabili „dacă există violări ale legilor federale”.

„Va veni curând ziua în care se va face justiție”, a promis William Barr.

Zilele trecute, președintele Trump și mai mulți alți înalți oficiali ai administrației au declarat că organizația anarhistă Antifa va fi trecută în rândul organizațiilor teroriste care operează pe teritoriul Statelor Unite.

Într-un asemenea caz, autoritățile federale ar beneficia de o serie de instrumente juridice pentru a facilita investigațiile și supravegherea asupra membrilor grupului, dar și pentru a stabili sursele de finanțare interne și externe ale Antifa.

Sursa: http://https//evz.ro/procurorul-general-forte-straine-actioneaza-pe-strazile-sua.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке