Selectați pagina

Procurorii vor avea acces la datele de pe Facebook, WhatsApp și Skype

Procurorii vor avea acces la datele de pe Facebook, WhatsApp și Skype

video spionareComisia Europeană dorește să ‘înăsprească’ normele care reglementează aplicațiile WhatsApp, Skype și Facebook Messenger. Aceste modificări fac parte dintr-o importantă reviziure a legislației din sectorul telecomunicațiilor.

În curând giganții IT vor fi obligați să le ofere procurorilor și serviciilor de informații posibilitatea de a intercepta discuțiile suspecților pentru care există mandat judecătoresc în acest sens, scrie avocatnet.ro.

Comisia Europeană dorește înăsprirea normelor care reglementează aplicațiile de mesagerie, cum ar fi WhatsApp, Skype și Facebook Messenger ca parte a unei importante revizuiri a legislației din sectorul telecomunicațiilor, care urmează să fie anunțată în luna septembrie.

Aplicațiile de mesagerie născute în Silicon Valley vor trebui să respecte reguli mai stricte de securitate și confidențialitate, potrivit unui raport al Financial Times publicat luni, 15 august.

Măsurile vin după dezbateri lungi și complexe legate de asemănările și deosebirile dintre companiile IT și cele de telecomunicații care funcționează în Europa, potrivit Cnet.com.

În cazul în care sunt introduse noile reguli, aplicațiile de mesagerie ale companiilor IT vor avea un “statut” similar cu mesajele text tradiționale și apelurile vocale ale companiilor de telecomunicații. Astfel, giganții IT vor trebui să le ofere procurorilor și serviciilor de informații posibilitatea de a intercepta discuțiile suspecților pentru care există mandat judecătoresc în acest sens.

Sursa: puterea.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *