Selectați pagina

Prin diferite forme de divertisment tinerii devin desensibilizati fată de violentă

Prin diferite forme de divertisment tinerii devin desensibilizati fată de violentă

In cadrul emisiunii “Aceasta saptamana”, a postului ABC, guvernatorul Texasului a deplâns “cultura violentei” din America, abordand tema impuscaturilor din liceul din Santa Fe, care au dus la pierderea vietilor a 10 persoane si au ranit mai mult de alti 12 oameni.

“Sa mai fim, oare, surprinsi, în această natiune?”, a întrebat Dan Patrick. “Am devalorizat viata, fie că este vorba de avort, fie că este vorba de destramarea familiilor, de filmele violente si de jocurile video violente, în special, care acum sunt mai mult decat simple filme sau muzica”.

El a spus că tinerii devin desensibilizati fată de violentă, prin diferite forme de divertisment, până când aceasta nu li se mai pare a fi inimic..

“Psihologii si psihiatrii vă vor certifica si ei faptul ca elevii sunt desensibilizati fata de violentă si ca este posibil sa-si pierdut empatia fată de victimele lor, urmărind ore intregi jocuri video violente”, a declarat Patrick.

Patrick a mai spus că crede că controlul armelor incepe inca de acasa, dar a observat că problema are radacini mai adanci: începe în inimă.

“Noi, din nou, trebuie să luam seama la cultura noastră a vilolentei, la societatea noastră violentă, la Facebook, la Twitter, la hărtuirea adultilor de catre adulti si a copiilor de catre copii”, a afirmat el.

“Trebuie să luam seama la noi. Nu este vorba despre arme; este vorba despre noi”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.