Selectați pagina

Primul transplant dublu de mâini din Marea Britanie

Primul transplant dublu de mâini din Marea Britanie

transplant de mainiUn bărbat de 57 de ani a devenit prima persoană din Marea Britanie care a fost supus unui dublu transplant de mâini.

Chris King, din localitatea Doncaster, nordul Marii Britanii, a fost operat la spitalul Leeds General Infirmary în urmă cu câteva zile. Pacientul și-a pierdut cele două mâini, cu excepția degetelor mari, într-un accident de muncă, scrie Agerpres.

El a declarat că simte oarecare mobilitate și a calificat donația drept “formidabilă”.

“Le simt ca într-adevăr mâinile mele. Sângele meu curge prin ele. Tendoanele au fost unite. Sunt ale mele”, a povestit pacientul. Medicul Simon Kay, expert în chirurgie plastică de la centrul medical din Leeds, a fost responsabil cu operația, prima de acest fel în care se transplantează ambele mâini unui pacient.

“Nu-i pasă nimănui de aspectul unui rinichi cât timp el funcționează”, dar în cazul mâinilor “a trebuit să se țină seama de compatibilitatea imunologică și de aspect, având în vedere că sunt expuse vederii tot timpul”, a spus Kay.

Pacientul, care în scurt timp speră să poată ține în mână o sticlă de bere, a subliniat că mâinile par să-i fi fost croite “pe măsură”.

1 Comentariu

  1. V.M.

    berea si duce la multe accidente, alcoolul!!!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке