Selectați pagina

Primul Ministru israelian declară că statul Israel este DOAR pentru EVREI

Primul Ministru israelian declară că statul Israel este DOAR pentru EVREI

Primul Ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat din nou ca statul Israel este doar pentru evrei, ceea ce confirma baza etno-nationalista a acelei tari, pretinzand un statut care este atacat ca „rasist” de lobby-ul evreiesc international daca vreun politician european alb reclama acel drept pentru poporul lui.

Confirmarea lui Netanyahu ca Israelul este numai pentru evrei a venit intr-un post facut de el insusi pe Instagram ca raspuns la atacul actritei evreice liberale Rotem Sela la televiziunea evreiasca asupra politicilor guvernamentale in perioada de dupa alegerile israeliene din 9 aprilie.

Rotem Sela criticase ministra Culturii din Israel, Miri Regev, pentru ca a spus la televizor ca principala opozitie a partidului Likud, partidul Blue and White al lui Benny Gantz, „centru-stanga”, va forma o coalitie cu partidele arabe din Knesset.

Netanyahu i-a raspuns dupa cum urmeaza: „Draga Rotem, o corecrie importanta: Israelul nu este un stat al tuturor cetatenilor sai”, a scris prim-ministrul. „In conformitate cu legea statului national pe care am aprobat-o, Israelul este statul national al poporului evreu – si nu al nimanui altcineva.

„După cum ati scris, nu exista nici o problema cu cetatenii arabi ai Israelului. Acestia au drepturi egale, iar guvernul Likud a investit mai mult decat orice alt guvern in populatia araba”.

„Likud vrea doar sa sublinieze chestiunea centrala in aceste alegeri: Alegerea este intre un guvern puternic de dreapta condus de mine sau un guvern de stanga al lui Yair Lapid si Benny Gantz, cu sprijinul partidelor arabe. Lapid si Gantz nu au alt mod de a forma un guvern si un astfel de guvern va submina securitatea statului si a cetatenilor. Decizia – alta luna la urne. O zi buna.”

Legea privind Nationalitatea de Baza la care se refera Netanyahu a fost adoptata anul trecut. A diminuat limba araba dintr-o limba oficiala intr-o limba cu „statut special”, a facut limba ebraica singura limba oficiala si a stipulat ca „Israelul este patria istorica a poporului evreu si el are un drept exclusiv asupra autodeterminarii nationale”. De asemenea, afirma ca Ierusalimul este capitala Israelului.

Netanyahu si-a reiterat punctul de vedere la inceputul unei sedinte a cabinetului in weekend, spunand ca Israelul este „stat natiune nu al tuturor cetatenilor sai, ci numai al poporului evreu”.

Israelul si evreii au tot dreptul sa pretinda un stat national pentru ei insisi, la fel ca orice alt popor. Cu toate acestea, in timp ce pretind acest drept pentru ei insisi, in mod special neaga oricarei persoane acest lucru si, in special, popoarelor albe europene.

Organizatiile si grupurile de presiune evreiesti care sustin Israelul sunt gata in orice moment sa atace orice politician alb, care indrazneste sa sugereze ca Germania ar trebui sa fie pentru germani, Franta pentru francezi sau Marea Britanie pentru britanici, si folosesc puterile lor de lobby pentru ca astfel de oameni sa fie arestati pentru „rasism” in Europa si ostracizati in America si in alte parti.

Comentariile lui Netanyahu vor fi, desigur, ignorate in mare masura de catre mass-media condusa de lobby-ul evreiesc din Occident, chiar daca mass-media care ii vizeaza pe cititorii evrei prezinta povestea in maniera proeminenta.

Sursa: http://newobserveronline.com/netanyahu-confirms-israel-is-for-jews-only/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке