Selectați pagina

Primarul homosexual din Seattle a demisionat după ce a fost acuzat de violarea a cinci copii

Primarul homosexual din Seattle a demisionat după ce a fost acuzat de violarea a cinci copii

Ed Murray, primarul homosexual al orașului american Seattle, ar fi abuzat sexual, în urmă cu peste 30 de ani, copilul pe care îl luase în plasament, conform unei investigații.

De asemenea, bărbatul, care este căsătorit cu un alt bărbat și e sprijinit politic de influenta organizație de lobby Gay & Lesbian Victory Fund, mai este acuzat de viol de alți cel puțin bărbați, acum adulți, dar faptele s-ar fi petrecut în timpul în care erau minori.

Delvonn Heckard afirmă că Murray l-a violat și molestat pe când era adolescent. Lloyd Anderson a formulat acuzații similare contra lui Murray în 2007. Jeff Simpson a declarat repetat că Murray l-a violat de la 13 ani, vreme de 3 ani, pe când era în grija politicianului (foster child = copil crescut temporar de o persoană care nu are calitate de părinte natural sau adoptiv, similar plasamentului familial din sistemul românesc, n. red.).

Atât Heckard cât și Simpson spun că Murray i-a plătit pentru sex. Simpson a adăugat că Murray i-a dat și stupefiante.

Murray, membru al Partidului Democrat și activist pentru „drepturile homosexualilor”, a fost ales în 2013 primar al orașului Seattle din statul Washington, aflat pe coasta de Vest a SUA. În septembrie 2017 el a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat ca urmare a acuzațiilor aduse, iar pe 12 septembrie a demisionat.

„Primarul Murray molestează copii,” a declarat Simpson într-un interviu pentru postul TV regional Fox 12. „Cele mai rele lucruri la care vă puteți gândi, pe acelea mi le-a făcut Ed mie.”

Inițial, acuzațiile contra lui Simpson au fost cercetate de un investigator din partea organelor de protecția copilului din statul vecin Oregon în anul 1984, care sublinia că în niciun caz lui Murray nu trebuie să i se încredințeze copii pe viitor. Dosarele au fost însă crezute pierdute sau distruse, până acum.

„E nimic mai puțin decât un miracol”, a spus Simpson în interviul pentru Fox 12. „Dintr-o dată, nu doar că avem documentele dar am pus mâna pe toate înregistrările pe care le credeam distruse.”

În dosarul din 1984, se arăta că „În aprecierea profesională a acestui anchetator care a intervievat numeroși copii de toate vârstele și toate gradele de perturbare emoțională legată de abuz sexual, Jeff Simpson fusese abuzat sexual de Edward Murray.”

Raportul din 1984 a fost prezentat publicației The Seattle Times’ după retragerea din cursa politică a primarului, dar înaintea demisiei sale.

Murray a negat acuzațiile și a subliniat că procurorul nu l-a acuzat niciodată de nimic la vremea respectivă.

Cu toate acestea, The Seattle Times notează că nu validitatea acuzațiilor a fost cea care l-a împiedicat pe procurorul districtual să acționeze în 1984, ci „instabilitatea” lui Murray și faptul că acesta fugise și se ascundea.

„Nu am putut fi siguri că am atins nivelul înalt de dovezi cerute de un caz penal – o dovadă dincolo de orice îndoială rezonabilă și o certitudine morală”, a explicat funcționarul public. „Ceea ce nu înseamnă nicidecum că procuratura a decis că acuzațiile aduse de Jeff Simpson ar fi false.”

Fostul homosexual Joseph Sciambra scrie că este un lucru comun pentru bărbații homosexuali să fi fost abuzați sexual în copilărie. „Tipic, aproape toți au avut un prim iubit mai în vârstă, mai experimentat.”

Simpson, al cărui avocat a încercat fără succes să găsească documentele investigației din 1984, a declarat pentru The Seattle Times’ că se simte răzbunat și eliberat. „Mulțumesc, Iisuse”, ar fi spus el.

Alianța Familiilor din România

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *