Primăria municipiului Chișinău, în comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate a lansat cel de-al cincilea spot video al Campaniei de informare „Pentru Viață. Pentru Sănătate”, din cadrul proiectului „Împreună împotriva COVID-19 – Mannheim – Chișinău – Cernăuți”, informează noi.md

privesc tv

Primăria capitalei ne îndeamnă ca în acest an să sărbătorim Paștele online

În preajma Sfintelor Sărbători de Paști, protagonista spotului video, Ana, îi scrie scrisoare mamei, în care o anunță că, în contextul situației pandemice prin COVID-19, vor sărbători Învierea Domnului online. „Ce vremuri am ajuns, mamă, cînd din grijă față de oamenii dragi, nu te poți vedea cu ei. Dar mai vreau să petrecem încă multe sărbători împreună și nu doar anul acesta. De aceea trebuie să ne păzim să ieșim sănătoși din această pandemie”, explică Ana.

Filmulețul este prezentat sub formă de animație, iar vocea de după cadrul ne spune într-un limbaj simplu, înduioșător, despre faptul că trebuie să ne abținem de la vizitele acasă, de Paști, la părinții care sînt în vîrstă, pentru a-i proteja de infecția COVID, care este foarte periculoasă, luînd pînă acum mai multe vieți.

Prin intermediul acestei campanii, municipalitatea și-a propus intensificarea acțiunilor de informare a cetățenilor privind respectarea normelor sanitare și de distanțare impuse de autorități.

Campania „Pentru Viață. Pentru Sănătate” din cadrul proiectului „Împreună împotriva COVID-19 – Mannheim – Chișinău – Cernăuți, este implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency, Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Proiectul se desfășoară în perioada: 22 septembrie 2020 – 30 iunie 2021.