Prima-vaca-clonata--care-poate-da-lapte-umanUn laborator genetic argentinian a anuntat ca a creat prima vaca transgenetica din lume, care poate da lapte similar celui matern.

„Vaca clonata, pe nume Rosita Issa, este prima din lume care are in strucutura gene umane ce contin proteina ce se gaseste in laptele uman”, a dezvaluit Institutul Argentinian pentru Tehnologie Agricola, initiatorul proiectului in colaborare cu Universitatea din San Martin.

Rosita Issa a fost nascuta pe 6 aprilie prin cezariana, deoarece cantarea, in momentul venirii pe lume, in jur de 45 kg, de doua ori mai mult fata de greutatea normala a rasei intr-un asemenea moment. „Cand va creste, vaca va putea sa ofere lapte similar celui uman”, se arata in comunicatul remis presei de initiatorul proiectului, preluat de Darik News.

„Scopul nostru a fost sa imbunatatim calitatile nutritive ale laptelui de vaca, adaugand doua gene umane, proteina lactoferin, care asigura copiilor o protectie antibacteriana si antivirala, si lizozim, care este, deasemenea, un agent antibacterian”, a incheiat cercetatatorul Adrian Mito, de la Universitatea din San Martin, intr-o conferinta de presa.

Sursa: ziare.com