Selectați pagina

Prima mănăstire ortodoxă în Africa de Sud

Prima mănăstire ortodoxă în Africa de Sud

„Preafericitul” Teodor al II-lea, Arhiepiscopul și Patriarhul Alexandriei și a întregii Africi, a sosit în Africa de Sud pe 19 ianuarie ( stil vechi)/1 februarie (stil nou) pentru a participa la celebrarea a 50 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Capului Bunei Speranțe (1968-2018).

Călătoria de misiune a primatului a inclus și vizite în Namibia și Kenya. Patriarhul, însoțit de Mitropolitul Damaschin de Johannesburg și Pretoria și de episcopul Nicodim de Nitria, a vizitat de asemenea noua mănăstire a Sf. Nicolae Făcătorul  de Minuni, Sf. Nektarie de Egina și Paisie Agioritul lângă Hartbeespoort, la 40 de mile nord de Johannesburg, raportează AgionOros.

La festivități au participat, de asemenea, ambasadorul și consulul general al Greciei din Africa de Sud, personalitățile publice, precum și o serie de clerici și credincioși.

Prima mănăstire din Africa de Sud a fost construită de muncitorii Mitropolitului Serafim din Johannesburg (care conduce în prezent Dieceza Zimbabwe și Angola) în deșert,  la aproximativ o oră de mers cu mașina până la capitală.

În prezent există cinci călugărițe care lucrează în mănăstire.Tatăl spiritual al sfântului  așezământ  este Arhimandritul Apostol Apostolakis, care a fondat și alte două mănăstiri în Kenya și Tanzania.

În timpul vizitei sale, patriarhul Alexandriei a înscăunat oficial primii stareți ai mănăstirii din Africa de Sud, Nun Ortodoxia.

În timpul predicii sale, patriarhul a subliniat că monahismul „nu este dispreț pentru lume, ci un îndemn pentru transfigurarea sa – o transfigurare în Hristos și pentru mântuire”.

Sursa: orthochristian.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. Mihai Marian

    Te rog frumos imi poti trimite rezumatul in scris al filmului Inger Rus?mailul este [email protected]

    Răspuns
  2. Mihai Marian

    te rog imi poti trimite pe mail rezumatul in scris al filmului Inger Rus?am filmele dar rezumatul l am tra spartial de pe google iar acum continuarea nu se mai intelege caci cineva a suprapus un alt text peste cel original,mailul meu este [email protected],multumesc mult

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке