S-a anunţat că 60 din cele 93 de locuri au fost deja rezervate.

Prima grădiniță pentru LGBT va apărea la Berlin

Prima grădiniță pentru LGBT va apărea la Berlin

Capitala germană a anunțat despre planurile pentru a crea prima grădiniță pentru copii, orientată pentru persoanele LGBT. Instituţia le va explica copiilor cu vârsta sub cinci ani ce înseamnă să fii homosexual, a relatat rmx.news pe 3 septembrie 2022, citând ziarul BILD.

„Conceptul nostru în sine este același cu cel al altor grădinițe. Doar că stilul de viață LGBT trebuie să fie prezentat mai mult din punct de vedere vizual”, a declarat managerul de proiect.

Potrivit BILD, 60 din cele 93 de locuri din grădiniță au fost deja rezervate.

Instituţia intenționează să le prezinte copiilor cărți educative în care cuplurile homosexuale sunt personajele principale. Ideea este că, astfel, copiilor lor le va fi mai ușor să-și declare homosexualitatea în viitor. Personalul trebuie fie să facă parte din comunitatea LGBT, fie să aibă cunoștințe foarte bune despre aceasta.

„Am fost deja contactați de părinți al căror fiu vrea să poarte o rochie și agrafe de păr de ziua lui de naștere”, a declarat entuziasmat directorul general.

Din consiliul de administrație ar face parte o figură publică bine-cunoscută, apropiată Partidului Verde, care „simpatizează cu pedofilii”. În trecut, a cerut dezincriminarea sexului cu copii și a publicat în 1994 o carte intitulată „Pasiune pentru copil. Portretul unui pedofil”.

Sursa: https://rmx.news/article/berlin-gets-its-first-lgbt-friendly-daycare-center/