Selectați pagina

Prim-ministrul Republicii Moldova anunţă că în acest an nu vom avea nici Târg de Crăciun și nici brad

Prim-ministrul Republicii Moldova anunţă că în acest an nu vom avea nici Târg de Crăciun și nici brad

Fără tradiționalul brad dedicat sărbătorilor de iarnă și fără târguri de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, notează IPN. Potrivit premierului, despre această perioada a anului, discuțiile au început câteva luni în urmă.

„Într-o lună încep sărbătorile de iarnă, de Crăciun. Ne-am gândit la ele din vară. Anul acesta nu trebuie să ne facem iluzii din cauza pandemiei. Nu va fi acel scenariu consacrat cu târguri de Crăciun. S-a discutat la Cancelaria de Stat, am înțeles că colegii au discutat și cu Primăria. Primăria va organiza ceva în scuarul Catedralei. Nu va fi târgul de Crăciun. Guvernul nu va organiza târgul de Crăciun și din câte am înțeles de la colegii de la cancelarie, nici acel brad renumit care este în fiecare an poziționat în fața Guvernului, nu va fi”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Ion Chicu susține că tradiționalul brad care era amplasat și împodobit în straie de sărbătoare în inima capitalei, va fi înlocuit cu brazii deja existenți din preajma Arcului de Triumf.

„Vor fi împodobiți brazii din adiacent-ul Arcului de Triumf din scuarul catedralei. Aici (în fața Guvernului) nu vom aduce bradul anul acesta, cel puțin așa m-au informat colegii de la Cancelarie, dar vedem pe parcurs. Este cert că nu vom avea acea amploare a sărbătorilor de altă dată”, a adăugat Ion Chicu.

La începutul luni martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că epidemia de coronavirus COVID-19, este oficial pandemie.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.