Selectați pagina

Prigoană la Schitul Prodromu din Muntele Athos

Prigoană la Schitul Prodromu din Muntele Athos

Am primit pe email o scrisoare de la niste parinti din Sf Munte in care ne explica ce se intampla in acest moment la schitul Prodromu.

”Părinții marturisitori din schitul Prodromu iar au ajuns sechestrati

In urmă cu două saptamani trei parinti din schit, Ieroschimonahul Damaschin Raus, schimonahul Nicodim, Monahul Efrem,au primit citatie de la Mănăstirea Lavra să se prezinte luni pe 8 mai la sinaxa Lavrei in speranta ca acesti parinti au devenit ecumenisti ca si cei care i-au chemat, si cînd sau prezentat imediat au fost intrebati daca au intrat in ”rânduială” și care e pozitia lor? Și ei mărturisind dreapta Credință nefiind deacord cu ecumenismul au fost dați afară din sinaxă fără nr de protocol precum era normal. Ajungînd la schit deja terenul era pregătit pentru prigonirea lor împreună cu ceilalti doi părinții schimonahul Varsanufie și monahul Marcu,de staretul Lavrei prin pr stareț Atanasie. Nemaiavind voie să mănânce în trapeză sau să primească ceva de mâncare de la trapezari fiind amenințați de stareț că nu se mîntuesc daca nu fac ascultare si li s-a dat canon de sute de metani . Staretul a dat porunca sa fie schimbat si bucatarul care tinea la ei si le mai dadea de mancare.

Unii monahi din obste au ajuns sa le spuna acestor parinti sa plece din manastire ca sa nu faca” tulburare” si sa nu supere pe parintele staret.

Parinți au ajuns să supravețuiască fiind prigoniți chiar în manastirea lor de metanie,ajungând să mănânce ce gasesc.

Staretul in acest moment incearca sa ii scoata din manastire prin mijloace psihologice sau administrative ca sa nu apara public ca staretul i-a scos cu forta din manastire, astfel facandu-se de rusine si nu ar da bine ochilor oamenilor , dandu-se pe fata ca sunt in comuniune cu ecumenistii si prigonesc pe cei care marturisesc adevarul dupa Sfintii Parinti.”

Sursa: invataturilesfintilorparinti.wordpress.com via  stranaortodoxa.wordpress.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *