Selectați pagina

Prezenţa schismaticilor ucraineni e tot mai simţită pe Muntele Athos. Au slujit la Mănăstirea Xenofont, călătoria lor fiind ţinută secretă

Prezenţa schismaticilor ucraineni e tot mai simţită pe Muntele Athos. Au slujit la Mănăstirea Xenofont, călătoria lor fiind ţinută secretă

Un alt cler al cultului ucrainean schismatic a vizitat de curând Sfântul Munte Athos. După cum a raportat anterior OrthoChristian, călătoria a fost făcută în secret, iar știrile despre aceasta au sosit doar acum, o săptămână mai târziu.

După cum afirmă Romfea, călătoria a fost făcută de slujitorul schismatic Mihail din Lutsk și Volin, împreună cu 10 călători. Mihail a fost favoritul primatului structurii schismatice, până când Filaret Denisenko, l-a forțat să-și retragă candidatura.

Potrivit știrilor, Mihail a vizitat câteva mănăstiri și a întâlnit mai mulți athoniți care susțin creația Constantinopolului și autocefalia structurii schismatice ucrainiene, considerând că este doar o problemă de timp, până când alte Biserici locale autocefale, să înceapă să o recunoască.

Până în prezent, nici o altă Biserică, în afară de Constantinopol, nu a recunoscut noua structură schismatică ucraineană, deși primatul, Epifanie Dumenko, a mințit recent reporterii, declarând că a fost recunoscută și de alte Biserici.

Schismaticul Mihail a slujit (???) liturghia la Mănăstirea Xenofontos și a mulțumit starețului Alexios, care a fost prezent la întronarea lui Dumenko, el făcând parte din delegația Patriarhiei Constantinopolului.

Delegația anterioară a structurii schismatice ucrainiene, care a vizitat Sfântul Munte Athos, a slujit (???) liturghia la două mănăstiri și s-a împărtășit la o a treia mănăstire.

Ierarhul schismatic și călătorii săi au cântat imnul național ucrainean, în timp ce țineau în mâini steaguri ucrainiene. Și potrivit structurii de la Volyn a schismaticilor, ierarhul și călătorii s-au rugat pentru victoria Ucrainei împotriva marelui invadator, Rusia, la fiecare oprire făcută în Muntele Athos.

Călătorii au vizitat, de asemenea, Meteora și biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Salonic.

Sfânta Chinonită a Muntelui Athos, alcătuită dintr-un reprezentant al fiecăreia dintre cele 20 de mănăstiri de guvernământ, a discutat problema ucraineană de mai multe ori, dar nu a luat nicio decizie fermă. La începutul lunii martie, reprezentanții mănăstirilor, au ajuns la concluzia, că fiecare mănăstire să decidă singură, dacă să accepte sau nu vizitatori, din partea bisericii naționaliste schismatice.

Sursa: http://orthochristian.com/120688.html

Adaptare după traducerea: Mărturisirea Ortodoxă.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке