Selectați pagina

Pseudo-ortodoxie şi discoteci în lăcaşurile de cult greco-catolice ale “moştenitorilor bisericii Kievene”

Pseudo-ortodoxie şi discoteci în lăcaşurile de cult greco-catolice ale “moştenitorilor bisericii Kievene”

Notă: Îi rugăm pe colegii din media, care doresc să preia acest material pentru publicare, să introducă pe site-urile lor în mod obligatoriu acest comentariu introductiv, care indică exclusivitatea asupra textului în limba română, tradus pe cheltuiala redacției noastre din limba rusă.

Discoteca într- biserică creştină chiar în altar lîngă prestol. Ce poate fi mai blasfemietor? Ştim că biserica este locul unde au loc Tainele creştinismului, în care locuieşte Duhul Sfînt. În biserica intră creştinii pentru a se ruga şi a primi binecuvîntări. Din păcate aceasta nu e valabil pentru toţi creştinii…

Una din cele mai controversate tendinţe din protestantism este mişcarea harismatică. Doar pentru aceştia “liturghia” e caracterizată prin hohote “sfinte”, ţipete sălbatice, lătrat, şi dansuri furioase. În 2017 s-a marcat 50 ani de la apariţia mişcarii harismatice în catolicism.

Aceste mişcări se dezvoltă foarte activ şi în cadru greco-catolicilor, care se numesc pe sine “moştenitoarea creştinismului kievean”. Uniaţii susţin că la ei se săvîrşesc liturghii ortodoxe.

În “mănăstirea” din s. Djublik, sau din s. Krehov şi în multe altele, “călugării” întîi săvîrşesc “liturghia”, ca apoi în faţa altarului să organizeze pentru tineri discoteci.

Ar trebui însă să se întîmple astfel de lucruri în structura care se numeşte pe sine “Biserica Botezului lui Vladimir”?

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *