Selectați pagina

Preşedintele ţării a acordat cetăţenia R. Moldovei unui al doilea cetăţean în schimbul investiţiilor

Preşedintele ţării a acordat cetăţenia R. Moldovei unui al doilea cetăţean în schimbul investiţiilor

Preşedintele Igor Dodon a acordat unui al doilea cetăţean străin cetăţenia Republicii Moldova în schimbul investiţiilor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, decretul semnat pe 27 mai de Igor Dodon a fost publicat vineri în “Monitorul Oficial”. Conform documentului, s-a decis “acordarea cetăţeniei Republicii Moldova unui cetăţean străin (solicitant principal) în baza datelor de identificare в„–SP/02/2018”.

Programul de obţinere a cetăţeniei în schimbul investiţiilor a fost aprobat în 2018 de către Guvern. Astfel, un cetățean străin poate obţine cetăţenia R.Moldova dacă transferă în Fondul de Dezvoltare Durabilă cel puţin 100 mii de euro sau 250 mii într-un domeniu de afaceri de importanţă strategică.

Prima cetăţenie a fost acordată pe 5 aprilie.

Menționăm că Uniunea Europeană a criticat dur decizia adoptată în R.Moldova cu privire la acordarea cetăţeniei în schimbul investiţiilor. În opinia UE, există riscul de a acorda cetăţenia moldovenească unor persoane cu trecut dubios, precum şi care prezintă pericol pentru securitatea ţării. Unii experţi au afirmat că, prin introducerea acestui program, R.Moldova riscă să piardă regimul liberalizat de vize cu ţările UE, introdus în aprilie 2014.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.