Președintele Iohannis nu va promulga amendamentul la Legea Educației adoptat de Parlament, prin care se interzicea abordarea „ideologiei gender” în școli, un concept folosit de propaganda homosexualilor pentru a pretinde că genul este o identitate asumată, posibil diferită de sexul biologic, relatează Active News.

Proiectul de lege fusese adoptat de Senatul României, la inițiativa senatorului Cristian Lungu (PMP). Refuzând să promulge acest act de voință a majorității parlamentarilor, dar și a părinților din România, președintele arată încă o dată că se aliază cu o anumită tabără ideologică radicală împotriva concepției de viață a românilor.

Klaus Iohannis nu este de acord cu prevederile proiectului de lege adoptat în Senat, prin care se interzice în școli și universități abordarea noțiunilor ideologiei de gen, anunțând că nu își va pune semnătura pe promulgarea acestui act normativ.

„Cred ca ați aflat pe surse ce voi face cu legea identității de gen, dar o să comentez atunci când fac actul respectiv de rigoare”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Știri pe Surse.

Același Iohannis i-a calificat drept „infatuați” pe românii care au votat la Referendumul pentru definirea în Constituție a căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, deși a mers și el la vot, indiferent de varianta aleasă. Tot el susținea în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 că a demarat la ONU proiectul He for She (El pentru Ea) care promovează egalitatea de gen și că 70% din instituțiile din România vor avea angajați experți în egalitatea de gen până în 2020.