Selectați pagina

Președintele Poloniei: Căsătoria gay nu va fi niciodată legalizată in Polonia

Președintele Poloniei: Căsătoria gay nu va fi niciodată legalizată in Polonia

Președintele Poloniei a spus că căsătoria gay nu va fi niciodată legalizată în această țară, în ciuda presiunii tot mai mari din partea grupurilor de lobby(influentă) și a țărilor europene vecine, potrivit SBS.com.au

Președintele Duda a citat Constituția atunci când a fost întrebat despre viitorul egalității căsătoriei în Polonia.

„Nu cred că majoritatea politică de astăzi ar fi de acord cu orice fel de modificare a Constituției în acest domeniu, care ar atenua această clauză și să se pronunte la o interpretare deschisă, si anume, că căsătoria ar putea include alte genuri”, a declarat el ziarului Republica.

Si (în cazul ca a existat vreo confuzie legată de poziția lui) a continuat spunând: „Eu repet intr-un mod neechivoc:. Căsătoria, în conformitate cu Constituția poloneză este o uniune între un bărbat și o femeie”

Președintele face parte din Partidul, Lege și Justiție a Poloniei, un partid național-conservator de dreapta, care se opune cu fermitate la drepturile LGBT.
Declarațiile președintelui vin după știrea că satul polonez, Bobrowniki, a ales aproape în unanimitate de voturi, un bărbat homosexual pentru funcția de primar al acelui sat.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.