Selectați pagina

Preşedintele Franţei declară în cadrul Summitul Francofoniei precum că limba franceză e africană

Preşedintele Franţei declară în cadrul Summitul Francofoniei precum că limba franceză e africană

Intr-o declaratie data pentru cea de-a 17-a editie a Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF), cunoscuta sub numele de Summitul Francofoniei, presedintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre Africa ca fiind epicentrul limbii franceze, scrie ziarul francez Le Figaro.

In mijlocul lunii octombrie, a inceput al 17-lea summit al Francofoniei in Erevan, capitala Armeniei. Emmanuel Macron a participat si a tinut un discurs. „Limba franceza nu apartine niciunuia dintre noi, ci este proprietatea tuturor„, a inceput el. El a stabilit, de asemenea, epicentrul limbii franceze ca nefiind in Franta, ci in Africa.

„Cand vorbesc despre limba franceza, vorbesc despre toate limbile noastre franceze. Epicentrul sau nu este nici la dreapta, nici la stanga Senei. Este fara indoiala in Bazinul Congo sau undeva in regiune „.

De asemenea, el a vorbit despre limba engleza ca fiind o „limba de consum”. El si-a terminat discursul, reamintind poporului francez ca limba franceza nu mai este „limba franceza”.

Aceasta chiar este o stire pentru marii scriitori francezi precum Jean Raspail, Marcel Proust, Victor Hugo, Gustave Flaubert, Emile Zola, Honoré de Balzac, Guy de Maupassant, George Sand, Alexandre Dumas si altii.

MICHAEL WALSH este jurnalist, autor si locutor apreciat international dar respins de presa corporativa liberala. Este autorul a RISE OF THE WEEZ SUN, EUROPE ARISE, ALBII NEGRI AI LUI TROTSKY, MEGACAUST, SCULPTURILE CELUI DE AL TREILEA REICH,VOLUMUL I Si VOLUMUL II, Si alte 51 de titluri de carte.

Sursa: https://europeansworldwide.wordpress.com/2018/10/15/french-language-is-african-says-macron/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii