Selectați pagina

Președintele Africii de Sud prezent într-o biserică ortodoxă. Nu e clar cărui cult religios aparţine acesta

Președintele Africii de Sud prezent într-o biserică ortodoxă. Nu e clar cărui cult religios aparţine acesta

Notă: Prezentăm mai jos o ştire apărută pe site-ul oficial al Patriarhiei Române. La o căutare pe internet, nu se găseşte absolut nici o informaţie cărui cult religios aparţine acest preşedinte, urmaş al lui Nelson Mandela (după cum ne prezintă wikipedia). Ceea ce am găşit pe un site e că la capitolul religie e scris nedefinit:

 

În această seară am cerut îndrumare și ocrotire pentru familia mea și țara noastră”, a scris Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, pe Twitter în urma vizitei pe care a făcut-o miercuri seară în Biserica Ortodoxă din Germiston, potrivit basilica.ro

Liderul Africii de Sud a vizitat lăcașul de cult, a aprins o lumânare și s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Damaschin, Arhiepiscop de Johannesburg și Pretoria (Patriarhia Alexandriei).

Președintele Africii de Sud a scris pe rețeaua de socializare că la intrarea într-o biserică ortodoxă, se obișnuiește să aprinzi lumânări și să primești binecuvântare.

Cu această ocazie, ÎPS Damaschin a oferit președintelui Africii de Sud o icoană reprezentând chipul Maicii Domnului.

Cyril Ramaphosa este președinte al Africii de Sud din anul 2018.

Sursa: http://basilica.ro/presedintele-africii-de-sud-intr-o-biserica-ortodoxa-am-cerut-indrumare-si-ocrotire-pentru-familia-mea-si-tara-noastra/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.