Laurenţiu Dumitru:

muntele athos

Presa a rostologit un fake news mizerabil, cum că ar fi infectați peste 1000 de călugări din Muntele Athos

„Presa din România a rostologit un fake news mizerabil, cum că ar fi infectați peste 1000 de călugări din Muntele Athos. Am vorbit cu câțiva părinți, cu ghizi, cu pelerini care s-au întors ieri din Sfântul Munte și cu un alt pelerin care încă se află acolo. Absolut nimeni nu a auzit așa informații. Mănăstirile primesc pelerini în regim normal, doar că la intrarea în Munte se fac teste rapide și cam atât…

Nu dau linkuri (mai multe pagini au preluat fake-ul ăsta grosolan), ca să nu le fac trafic, dar mai spune în text și faptul că: „la Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăvire”. Totuși, la Sf. Nectarie sunt doar câteva măicuțe, cred că 5 sau 6… Mizerii de presă.

Presa vândută întreține așa zisul val 4.

Nu mă mai miră nimic, Valeriu Gheorghiță a spus în urmă cu 3 săptămâni ce număr de infectați vom avea astăzi, pe 15 septembrie. Fix atâți au fost, cât a vrut pixul lui. Cred că știe și numerele la LOTO.”

‘Toți monahii români cu care ne-am consultat, dar și cei de alte naționalități, au afirmat că NIMENI nu este bolnav de COVID-19, nimeni nu se află internat la terapie intensivă și nimeni nu a decedat. În același timp se vorbește despre un număr de 1.000 de monahi infectați, dar nici pe departe acest lucru, pentru că asta ar însemna 50% din părinți, ceea ce ar fi incredibil’, se arată în documentul oficial.

‘Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect…’

‘Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect, iar presa și televiziunile să transmită mesaje nealterate, iar nu prin intermediul panicii și al fricii, afectând emoțional spectrul larg de auditori (…) În concluzie acestea sunt manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura în poporul Lui Dumnezeu, nefiind bazate pe Adevăr care este Hristos, ci pe minciună și discriminare. Bunul Dumnezeu să ne ajute tuturor!’, se mai arată în mesajul Schitului Românesc Podromu.

dezmintire athos calugari covid

Presa a rostologit un fake news mizerabil, cum că ar fi infectați peste 1000 de călugări din Muntele Athos