Selectați pagina

Presa a găsit ca ţap ispăşitor Rusia pentru protestele din Europa faţă de restricțiile impuse

Presa a găsit ca ţap ispăşitor Rusia pentru protestele din Europa faţă de restricțiile impuse

Notă: Rusia este țapul ispășitor în acest caz!Minciuni pentru a pune pumnul în gură! Aceasta acuzatie nu face parte din “teoria conspiratiei”? De ce acest termen prezinta mereu dublu standard?

Care ar fi interesul Rusiei sa determine o astfel de manipulare, in conditiile in care Rusia are un numar consistent de infectati si un numar e adevarat ceva mai modest, de decese? Si sa nu uitam si de unele demonstratii fata de masurile antipandemice in unele locatii din Rusia.

Daca Rusia ar fi iesit in fata sa sustinta ca totul e un fals, iar in spate sa aiba zero infectati & decedati declarati, oarecum ar fi fost intradevar o situatie suspecta.

Mai degraba gestul unison al mediei europene de a gasi mereu in Rusia vinovatul pentru orice curent de opinie contrar serenadei corectitudinii politice, constituie un cliseu care tradeaza faptul ca la butoanele aparatului mediatic din toate tarile europene in cazul de fata, se afla un grup restrans care propaga peste tot aceeasi agenda a curentelor de opinie.

Urmează postarea apărută pe adevarul.ro sub titlul „Manifestaţii împotriva restricţiilor în Polonia, Germania, Elveţia şi Marea Britanie, instigate prin campanii de dezinformare din Rusia”

În ultimele zile, în mai multe state europene au avut loc mai multe protesteste faţă de restricţiile impuse pentru combatere Pandemiei Covid-19. Presa germană scrie că acestea au fost instigate, prin campanii de dezinformare, susţinute din Rusia, mai ales prin reţelele sociale.

Poliţia poloneză a oprit sâmbătă o manifestaţie antiguvernamentală în capitala Varşovia, unde manifestanţii au denunţat „încălcarea drepturilor şi libertăţilor civice”, dar şi măsurile de susţinere a economiei, considerate insuficiente în vremea pandemiei, relatează AFP.

Un important dispozitiv de poliţie a recurs la gaze lacrimogene împotriva celor câteva sute de protestatari şi a operat arestări.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Varşovia, Sylwester Marczak, a explicat că a fost o „reuniune ilegală” în condiţii de pandemie.

Pe Facebook, organizatorii protestului, care se declară independenţi, au explicat că sunt indignaţi de „anvergura încălcării drepturilor şi libertăţilor civice”. Lor li s-au alăturat antreprenori nemulţumiţi de ajutorul furnizat de guvern economiei în criză, pe care îl consideră insuficient, a consemnat AFP.

Şi în Germania, mii de oameni au manifestat sâmbătă împotriva restricţiilor impuse pentru a limita pandemia, în multe cazuri cu mult mai mulţi participanţi decât era aprobat, notează dpa.

La Munchen, au vrut să ia parte la manifestaţie mult peste cei 1000 de participanţi aprobaţi de municipalitate, dar poliţia nu le-a permis intrarea în zona prevăzută pentru protest, piaţa Theresienwiese, unde are loc de regulă Oktoberfest. Totuşi, protestatarii au rămas în cea mai mare parte paşnici.

Municipalitatea permisese manifestaţia cu condiţia unei participări de până la 1000 de persoane, la o distanţă de 1,5 metri una de alta şi pentru nu mai mult de două ore.

Proteste similare au avut loc între altele şi la Berlin, Stuttgart, Hamburg, Koln, Dusseldorf, Dortmund şi Essen.

La Frankfurt, poliţia s-a confruntat cu misiunea dificilă de a-i ţine la distanţă pe protestatari şi contramanifestanţi, fiecare tabără numărând circa 1500 de participanţi. Un bărbat a fost arestat după ce a făcut salutul nazist, care este ilegal în Germania.

În Germania au avut loc şi pe parcursul săptămânilor trecute manifestaţii împotriva restricţiilor de pandemie, de multe ori fără a ţine cont de noile reguli de distanţare socială şi igienă şi având între participanţi adepţi ai teoriilor conspiraţiei, antivaccinişti şi populişti de dreapta, notează dpa.

Proteste împotriva restricţiilor anticoronavirus s-au desfăşurat sâmbătă şi în Elveţia, unde adunările de peste 5 persoane sunt interzise. Forţele de ordine au blocat accesul în Piaţa federală din Berna, în apropiere de care se află sediul guvernului şi parlamentului elveţian, în timp ce manifestanţii – în majoritate persoane mature, a constatat AFP – s-au apropiat de piaţă purtând pancarte cu mesaje precum „Dictatura nu este solidară”. Circa 10 dintre protestatari au fost reţinuţi de poliţie.

Şi poliţia din Londra a operat sâmbătă arestări pentru încălcarea deliberată a regulilor de distanţare socială în cadrul unui protest împotriva restricţiilor, în primul weekend după ce premierul Boris Johnson a anunţat o uşoară relaxare a lockdown-ului în Anglia, a relatat Reuters.

Un număr de 19 persoane au fost reţinute şi alte 10 amendate în Hyde Park, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei metropolitane.

Sute de oameni s-au adunat sâmbătă în celebrul Hyde Park din Londra ca să protesteze faţă de restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Demonstranţii au venit cu aceleaşi mesaje conspiraţioniste văzute la mitinguri similare şi în alte părţi ale lumii – au spus că restricţiile le încalcă drepturile fundamentale, că întreaga epidemie este o făcătură a guvernelor, care provoacă teamă deoarece urmăresc o agendă ascunsă sau i-au acuzat pe Bill Gates şi Anthony Fauci că ar fi responsabili pentru situaţia de acum. În plus, au fost scandate şi lozinci împotriva vaccinurilor, altă ţintă preferată a adepţilor teoriei conspiraţiei.

Întrebaţi de jurnalişti care sunt solicitările lor, mulţi protestatari au dat răspunsuri confuze şi evazive.- Ne încalcă drepturile omului.

– Cum vă încălcă drepturile omului?

– Că îmi cer să stau în casă, că mă forţează să mă vaccinez.

„Frica, frica, frica este duşmanul. Da, aşa e. Nu trebuie să ne temem decât de frică”.

„Gata cu minciunile. Ne-am săturat de minciuni”.

Un protestatar are o pancartă pe care scrie: „Nu o să port mască, nu o să fiu testat, urmărit sau otrăvit. Acesta nu va fi noul normal?”

Pe o altă pancartă scrie „Gates, Fauci, minciuni!”

„Trebuie să ne eliberăm. Asta facem noi astăzi” – spune un protestatar, care ulterior este săltat de poliţie. Vociferează: „Nu recunosc, nu sunt de acord cu ce mi-a făcut aceste poliţist!”.

„Ruşine, ruşine, ruşine!” – le-au strigat manifestanţii poliţiştilor care au intervenit.

Cei mai mulţi protestatari din Germania sunt coordonaţi de unele grupuri noi. Unul dintre acestea este Rezistenţa 2020, condus de un avocat din Leipzig şi un doctor din sud-vestul Germaniei, care pun sub semnul întrebării statisticile oficiale cu privire la coronavirus şi văd principalele partide politice ca fiind creatoarele unei conduceri elitiste.

Alt grup, COMPACT, se descrie ca fiind “o sabie ascuţită împotriva propagandei imperialiste”. “De ce nu ne spui adevărul, doamna Merkel? Cum ne pierdem libertatea, job-urile şi sănătatea?”, întreabă grupul german.

Presa din Germania a insinuat că în spatele campaniei de dezinformare care îi incită pe protestatari s-ar afla Rusia.

Avertismentul serviciilor secrete americane

Serviciile secrete americane avertizează că infrastructura critică de telecomunicaţii riscă să fie vizată de atacuri în timpul pandemiei şi avertizează în privinţa propagării online a ameninţărilor din partea unor indivizi extremişti din Statele Unite şi din alte ţări, care sunt adepţi ai teroriilor conspiraţiei. Cu precădere vor fi vizate locaţiile asociate cu reţelele 5G şi reţelele electrice – aceasta este concluzia la care au ajuns oficialii americani din domeniul informaţiilor.

Ceea ce a început în Marea Britanie ca o teorie a conspiraţiei, falsă şi bizară, construită în jurul noului coronavirus, a traversat se pare Oceanul Atlantic şi şi-a făcut loc în SUA, au avertizat aceşti oficiali. Ei sunt din ce în ce mai îngrijoraţi în legătură cu posibilitatea unor acte de violenţă.

„Credem că teoriile conspiraţiei care leagă răspândirea COVID-19 de expansiunea reţelelor 5G incită la atacuri împotriva infrastructurii de comunicaţii din toată lumea şi aceste ameninţări probabil vor creşte pe măsură ce boala continuă să se răspâdească, ducând inclusiv la apeluri pentru a fi comise acte de violenţă împotriva angajaţilor din telecomunicaţii”, se arată într-un raport al Departamentului american pentru Securitate Internă, relatează ABC News, care a obţinut acest raport.

În Anglia, angajaţi care lucrează în telecomunicaţii au primit ameninţări

„Extremişti violenţi au preluat din campaniile de dezinformare online afirmaţia potrivit căreia infrastructura wireless deteriorează sănătatea umană şi ajută la răspândirea COVID-19. Asta i-a făcut pe indivizi care gândesc la fel să participe la un efort global de a împărtăşi adevărate ghiduri de acţiune şi argumente pentru a ataca infrastructura 5G”, menţionează raportul serviciilor americane de informaţii.

Documentul aminteşte că deja în unele state americane s-au înregistrat incendieri şi atacuri împotriva unor relee de telefonie mobilă.

Acest avertisment al DHS a fost urmat de un buletin comun al serviciilor de informaţii americane (FBI, DHS şi Centrul Naţional pentru Contraterorism), ambele documente fiind transmise unor oficiali federali de rang înalt şi agenţiilor de aplicare a legii din toată ţara, menţionează ABC News.

În afară de SUA, incidente care au vizat infrastructura de telecomunicaţii au fost raportate în Australia, Olanda, Noua Zeelandă, în timp ce în Anglia, lucrătorii din telecomunicaţii au fost ameninţaţi în lumina teroriilor conspiraţiei care leagă reţelele 5G de răspândirea Covid-19.

În centrul teroriilor conspiraţiei stă un principiu simplu – reduce complexitatea unei probleme şi traduce totul într-o poveste simplă, care indică ceva sau pe cineva drept vinovat. Pentru unii oameni, ascensiunea dramatică a pandemiei de COVID-19 avea nevoie deopotrivă de o explicaţie dramatică, spune Eileen Culloty, cercetător specializat în combaterea dezinformării la Dublin City University.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке