Selectați pagina

Premierul Canadei, acuzat de comportament sexual nepotrivit

Premierul Canadei, acuzat de comportament sexual nepotrivit

Justin Trudeau a fost acuzat de un comportament sexual nepotrivit faţă de o reporteră acum 18 ani, însă femeia consideră situaţia încheiată, scrie CNN.

Rose Knight, femeia în cauză, a declarat că Trudeau nu era politician la acea vreme şi că incidentul a avut loc în timpul unui festival de muzică.

Trudeau a declarat joi că şi-a cerut scuze la acea vreme: „Nu simt că am făcut ceva nepotrivit. Dar respect faptul că altcineva ar fi putut avea o experienţă diferită”.

Un editorial anonim care a apărut atunci în ziarul Creston Valley Advance susţinea că Trudeau şi-a cerut scuze pentru felul nepotrivit în care a abordat femeia. Editorialul nu oferă mai multe detalii, dar precizează că Trudeau nu a respectat-o pe reporteră.

Acuzaţiile au ieşit la suprafaţă luna trecută atunci când analistul politic Warren Kinsella a publicat o poză a editorialului, punând în descriere „#MeToo”.

Valerie Bourne, fostul editor al ziarului, a declarat pentru CBC că a vorbit cu reportera atunci: „Îmi amintesc că a venit la mine fiindcă era deranjată de ce s-a întâmplat. Nu îi plăcuse. Nu era sigură cum să procedeze mai departe pentru că era vorba despre cineva care era cunoscut în comunitatea canadiană”.

Justin Trudeau era la acea vreme fiul prim-ministrului Pierre Trudeau.

Bourne a adăugat: „Nu aş spune că a fost asalt sexual”. Ea a precizat că acţiunile lui Trudeau nu ar fi fost „binevenite şi au fost clar nepotrivite”.

Knight a informat într-un comunicat: „Ca răspuns la presiunea presei. Nu am urmărit incidentul mai departe. Nu am avut alt contact cu domnul Trudeau, înainte sau după ce a devenit prim-ministru”.

Trudeau a declarat vineri: „Cred are loc un moment de deşteptare şi cred că este un lucru bun, care necesită conversaţii dificile, reflecţii dificile şi să schimbăm mai departe tipul de responsabilităţi şi reflecţii pe care le avem”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.