Selectați pagina

Precedent in Germania: Trei nemti au voie sa cultive marijuana in casa

Precedent in Germania: Trei nemti au voie sa cultive marijuana in casa

marihuana in germaniaGermanii care sufera de o boala cronica si au dureri mari isi vor putea creste in propriile locuinte canabis pentru utilizarea in scop terapeutic. Permisiunea a fost acordata unor cetateni care au dat statul in judecata.

Cei cinci bonavi au fost nemultumiti de interdictia impusa de autoritatea care reglementeaza astfel de practici in Germania si au decis sa mearga mai departe, scrie Fox News.

Judecatorii care s-au ocupat de caz au considerat ca trei dintre ei pot sa cultive planta, avand in vedere pretul ridicat al canabisului si faptul ca asigurarea medicala nu le acopera astfel de cheltuieli.

“Pana acum nu a fost legal ca oamenii sa creasca propriul canabis acasa, dar acestor persoane grav bolnave li se va da voie. Acesta nu e un permis pentru oricine vrea sa cultive canabis in propria locuinta – trebuie sa fie oameni grav bolnavi pentru care nicio alta solutie nu functioneaza”, a declarat purtatorul de cuvant al judecatoriei respective, Stefanie Seifert.

Ceilalti doi bolnavi care s-au adresat judecatorilor nu au primit aprobare deoarece s-a considerat ca ei nu pot interzice accesul persoanelor neautorizate canabisul cultivat. In plus, unul dintre acestia nu epuizase toate mijloacele medicamentoase pentru a-si calma durerea.

Judecatorii germani au mai comunicat faptul ca fiecare caz trebuie evaluat separat, iar decizia favorabila poate fi luata abia dupa ce se constata ca bolnavii indeplinesc toate conditiile necesare.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *