Selectați pagina

Pr. Efrem Filotheitul din Arizona: Cine nu cheamă zilnic numele lui Hristos și al Maicii Domnului nu este creștin. Nu este!

Pr. Efrem Filotheitul din Arizona: Cine nu cheamă zilnic numele lui Hristos și al Maicii Domnului nu este creștin. Nu este!

„Totul este secundar. Totul! Cel mai important lucru este numele lui Hristos și văd acum că oamenii pot învinge numai prin iubire. Viața mea a fost osteneală și durere: am trăit în sărăcie pe vremea nemților, foamete în timpul ocupației, ispite și suferințe în mănăstire.

O luptă grea. Doar numele lui Hristos și al Maicii Domnului mi-au dat putere. Cine nu cheamă zilnic numele lui Hristos și al Maicii Domnului nu este creștin. Nu este!

Sfinții Părinții erau luminați de Duhul și astfel ne-au lăsat aceste mici rugăciuni. Câteva cuvinte: “Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-ne pe noi” și “Prea Sfântă Născatoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”.

Nu e nevoie să citim enciclopedii sau multe cărți. Cu aceste două mici rugăciuni orice creștin se poate mântui.

Vă binecuvântez. Fiecare știe ce poartă cu sine, dar eu vă las ca testament să cunoașteți pe Duhul Sfânt. Lucrați ca să-L primiți în sufletele voastre, ținând poruncile Evangheliei și având pace în suflete. Să aveți iubire, înțelegere și să strigați numele Domnului și al Maicii Sale. Fie ca îngerii să vă însoțească.”

Pr. Efrem Filotheitul din Arizona

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *