Societatea contemporană este prea captată de atitudinea postmodernistă față de lume ca față de un joc, uitând de tot ce este spiritual și sacru, a spus pr. Andrei Tkacev.

scanare barcod pe maina

Poziţia Bisericii Ortodoxe Ruse faţă de aplicarea tatuajelor temporare cu QR-coduri, pentru a vizita localuri

Clericul Bisericii Ortodoxe Ruse, protoiereul Andrei Tkacev a comentat pentru publicația Octagon propunerea care a apărut la Moscova de a aplica tatuaje temporare cu QR-coduri, care sunt necesare pentru a vizita cafenelele și restaurantele capitalei.

Potrivit părintelui Andrei, această inițiativă ne amintește de Apocalipsa după Ioan Teologul, unde se spune: „Nimeni nu va putea să cumpere sau să vândă, cu excepția celui care are această pecete sau numele fiarei, sau numărul numelui său”.

„A purta urme de identificare pe corp nu este departe de practica tatuajelor în închisoare. Și aici sunt evidente paralelele cu Apocalipsa lui Ioan Teologul, unde se spune despre aplicarea simbolurilor și semnelor pe corp care să o le permită celor care le au, ceea ce nu va fi permis celor care nu le au”, a reamintit pr. Andrei.

Astfel de proiecte, care arată ca un joc, pot avea consecințe grave, a adăugat el.

„Dacă acum se propun tatuaje temporare, atunci de ce să nu o facă mai târziu permanentă? Societatea contemporană este prea fermecată de atitudinea postmodernistă față de lume ca față de un joc și uită de componenta sa spirituală și sacră”, a subliniat duhovnicul.

Dar această idee își va găsi susținătorii, este convins protoiereul Andrei Tkacev, deoarece există mulți oameni cu conștiință desacralizată.

Amintim că Moscova a propus purtarea unui tatuaj temporar cu un cod QR pentru a avea acces la restaurante. Reamintim că în capitala Federației Ruse începând cu 28 iunie numai cei vaccinați împotriva COVID-19, cei care au suportat boala în ultimele șase luni sau au un test PCR negativ (valabil trei zile) pot merge la cafenele și restaurante. Protecția împotriva coronavirusului trebuie confirmată printr-un cod QR.

Sursa: https://octagon.media/novosti/predstaviteli_rpc_prokommentirovali_iniciativu_nanosit_tatuirovki_qr_koda_dlya_poseshheniya_kafe_i_restoranov.html