Selectați pagina

Potrivit unui studiu, aproape jumătate din veniturile unei familii din Moldova se duc pe mâncare

Potrivit unui studiu, aproape jumătate din veniturile unei familii din Moldova se duc pe mâncare

Republica Moldova se află pe locul trei în Europa la capitolul cheltuieli pentru produsele alimentare, relatează jurnal.md. Potrivit unui studiu publicat de RIA Rating, 40,6 la sută din veniturile unei familii din RM se duc pe mâncare.

Potrivit studiului, mai mult se cheltuie doar în Kazahstan (49,4%) și Ucraina (47,9%).

Cele mai puține cheltuieli pentru alimente le fac locuitorii din Luxemburg (8,4%), Olanda și Marea Britanie (câte 10,6%) și Irlanda (11,5%).

De cealaltă parte, cetățenii Republicii Moldova cheltuiesc doar 2,8% din totalul veniturilor pentru vacanțe și cultură. La fel, doar în Kazahstan (49,4%) și Ucraina (47,9%) se cheltuie mai puțin în acest scop. La polul opus se află Suedia (18,7%), Marea Britanie (13%) și Austria (11,5%).

Sunt modeste și mijloacele financiare alocate de cetățenii RM pentru cafenele, restaurante și hoteluri – 2,6%. Doar în România se cheltuie mai puțin – 2,1%.

În ceea ce privește cheltuielile pentru alcool și tutun, în RM ponderea acestora este de 1,8%. Cetățenii din Luxemburg cheltuiesc cel mai puţin pe vicii – 1,3% din totalul cheltuielilor, iar cel mai mult, cei din România (8,2%) și Bulgaria (5,1%).

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке