Selectați pagina

Potrivit publicației Der Spiegel, un român aflat la cules de sparanghel în Germania, a murit în urma infecției cu noul coronavirus

Potrivit publicației Der Spiegel, un român aflat la cules de sparanghel în Germania, a murit în urma infecției cu noul coronavirus

Un român aflat la cules de sparanghel în Germania a murit în urma infecției cu noul coronavirus.

Potrivit publicației Der Spiegel, bărbatul avea 57 de ani și venise la muncă în data de 20 martie. Muncitorul sezonier român a fost găsit decedat pe 11 aprilie. Venise de o luna sa culeaga sparanghel în landul Baden-Württemberg, la sud-vest de Freiburg, relatează Active News.

La început, cauzele decesului au fost neclare, dar ulterior a fost testat pozitiv pentru Coronavirus. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat cazul, precizează Der Spiegel.

Se presupune că bărbatul a fost infectat în Germania. Ar fi acuzat simptome precum tuse seacă și nas înfundat. După deces, departamentul de sănătate ar fi luat măsuri pentru a preveni răspândirea infecției printre muncitori. O anchetă epidemiologică este în curs, pentru a stabili persoanele cu care a intrat în contact.

Cererea de lucratori sezonieri în agricultură este foarte mare în regiunea Baden-Württemberg.

Aproximativ 3000 de muncitori din România au aterizat pe aeroportul din Karlsruhe între 9 și 14 aprilie.

Sursa: https://engnews24h.com/coronavirus-romanian-crop-worker-in-baden-wurttemberg-died-after-corona-infection/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *