Selectați pagina

Poşta Moldovei anunţă despre lansarea „rândului electronic” şi aplicaţiei mobile „Factura”

Poşta Moldovei anunţă despre lansarea „rândului electronic” şi aplicaţiei mobile „Factura”

Posta MoldoveiÎ.S. Poşta Moldovei anunţă despre intenţia de modernizare a procesului de deservire a clienţilor prin implementarea tehnologiilor moderne de gestionare a rândurilor în oficiile poştale. Astfel, instituţia lansează aplicaţia mobilă „Factura” şi rândul electronic pentru a deservi cât mai repede clienţii.

Aplicaţia „Factura” este compatibilă cu dispozitivele android şi iOS şi conţine informaţii privind plăţile ce trebuie efectuate, indicând suma şi termenul limită de achitare pentru fiecare serviciu în parte.
Beneficiarul va alege serviciile care doreşte să le achite, iar aplicaţia va genera un QR cod, care va fi prezentat operatorului de la oficiul poştal pentru procesarea şi primirea plăţii.
De asemenea, se pregăteşte lansarea ulterioară a opţiunii de achitare electronică a facturilor, utilizând cardul bancar.
Concomitent, pentru reducerea la minim a cozilor în oficiile poştale, urmează a fi pus în aplicare sistemul „rândul electronic”, care va fi testat în oficiul poştal central din Chişinău, iar ulterior aplicat în toate oficiile poştale din Republica Moldova.
„Timp de un an, Poşta Moldovei gestionează aproximativ 10 miliarde de lei, iar majorarea fluxului financiar cu încă 10 % nu este o dificultate. Totuşi, numărul de persoane deservite sporeşte. De aceea, negociem deschiderea a 10 oficii poştale noi în Chişinău şi Bălţi. Analizăm eficienţa programului de lucru pentru fiecare oficiu în parte şi suntem gată să-l ajustăm necesităţilor beneficiarilor. Dacă va fi nevoie, vom mări şi numărul de angajaţi pentru a face faţă fluxului de persoane şi a asigura achitarea plăţilor sociale la timp”, a spus Sergiu Batiuşca, directorul adjunct la Poşta Moldovei.
Amintim că, Guvernul Republicii Moldova a decis că, începând cu 1 septembrie 2015, toate prestaţiile sociale achitate anterior prin intermediul Băncii de Economii şi Băncii Sociale, vor fi ridicate la oficiile Î.S. Poşta Moldovei.
Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.