Selectați pagina

Poşta Moldovei a lansat un serviciu online de primire a coletelor

Poşta Moldovei a lansat un serviciu online de primire a coletelor

Posta MoldoveiPoşta Moldovei a lansat serviciul „Post-terminale” pentru expedierea rapidă a trimiterilor poştale. Noul serviciu a fost lansat la începutul lunii decembrie 2015.

„Serviciul este inovativ în Republica Moldova. Esenţa lui constă în a elibera coletele poştale, achiziţionate online, nu la ghişeele din oficiile poştale, dar la post–terminale, oferind posibilitatea clienţilor să evite cozile şi să economisească timpul. Trimiterile poştale şi coletele pot fi ridicate 24 din 24 ore, când îi este comod clientului”, a spus Serghei Nastas, directorul general al Î.S. „Poşta Moldovei”.

Nastas a spus că în ultimul timp numărul trimiterilor poştale, achiziţionate online, s-a majorat esenţial, urmare a dezvoltării comerţului electronic. „Poşta Moldovei a procurat două terminale, unul este instalat în cartierul Botanica, în oficiul poştal nr. 2060, iar altul în oficiul poştal situat în piaţa Gării. Au fost procurate încă trei echipamente, care vor fi instalate în oficiile poştale din Chişinău şi Bălţi. Echipamentele sunt produse în Republica Moldova, de întreprinderea locală „Aviatehnologie”, a relevat Nastas.

Clientul care doreşte să primească coletul său prin post-terminal trebuie să acceseze pagina web www.pt.md şi să se înregistreze ca utilizator. Pentru ca trimiterea să fie livrată prin intermediul post-terminalului, clientul completează câmpurile cerute de sistem (adresa poştală, ID-ul, post-terminalul selectat, numărul telefonului mobil, adresa de e-mail).

La recepţionarea coletului de către Poşta Moldovei, acesta va fi plasat în post-terminal de către curier. Clientul va primi o notificare prin SMS sau prin e-mail, care va conţine informaţia cu numărul coletului, adresa post-terminalului unde va fi livrat coletul, suma spre achitare şi termenul de ridicare a coletului.

Taxa pentru serviciul de livrare prin intermediul post-terminalului este de 20-30 de lei. Aceasta poate fi achitată de client on-line pe pagina www.pt.md/achitare, utilizând cardul bancar sau în numerar la post-terminal, în momentul ridicării trimiterii.

Î.S. „Poşta Moldovei” a investit 40.000 de euro pentru realizarea proiectului, din surse proprii.

Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.