Selectați pagina

MTIC face propaganda actelor cu cip. Vedeti rezultatele Summit 2014.

MTIC face propaganda actelor cu cip. Vedeti rezultatele Summit 2014.

Buletin cu cipbulÎn cadrul „Moldova ICT Summit 2014”, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a demonstrat, în premieră, posibilităţile oferite de buletinul de identitate electronic al cetăţeanului Republicii Moldova. Documentul conţine datele cu caracter personal, stocate în cipul încorporat, precum şi elemente de securitate. De avantajele acestuia s-a convins Prim-ministrul Iurie Leancă, care a depus prima cerere pentru perfectarea actului de identitate electronic.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, l-a informat pe premier că documentul conține semnătura digitală și asigură accesul la toate serviciile electronice. „Acest document este integrat cu soluţiile de e-guvernare, platformele MPass şi MSign şi permite întocmirea actelor juridice în format electronic, accesarea informaţiei din sistemele şi resursele informaţionale, procesarea serviciilor electronice publice şi private, efectuarea tranzacţiilor financiare. Pe viitor, acest document va asigura realizarea votului electronic în țara noastră”, a spus ministrul Pavel Filip.

Urmare a parteneriatului între Centrul de e-Guvernare, ÎS CRIS „Registru”, Serviciul Stare Civilă, IFPS, CNAS, CNAM, ÎS Cadastru și Camera de Licenţiere, deţinătorii buletinului de identitate electronic au acces la servicii publice în baza semnăturii electronice. Printre acestea:

 1. Acces la datele personale din Registrul de Stat al Populației, Registrul de Stat al unităților de Transport,
 2. Comanda duplicatelor certificatelor de stare civilă;
 3. Depunerea declaraţiilor fiscale, precum şi verificarea obligaţiunilor fiscale;
 4. Raportarea despre contribuţiile asigurărilor medicale şi sociale obligatorii de stat;
 5. Datele din registrul bunurilor imobile;
 6. Depunerea cererilor de licenţiere a diferitor genuri de activitate.

Punerea în aplicare a buletinului de identitate electronic este o raliere la standardele europene de tehnologizare a societăţii şi permite identificarea şi autentificarea deţinătorului în resursele şi sistemele informaționale, inclusiv prin utilizarea semnăturii digitale la prestarea serviciilor electronice.

Pe parcursul anului 2014, Î.S. „CRIS „Registru” va elibera gratuit solicitanţilor de buletin de identitate electronic dispozitivul de citire (reader) – instrument care permite accesul la servicii electronice.

Costul confecționării acestui document în termen de 30 de zile este de 700 lei. Buletinul electronic este perfectat la solicitare, iar actualul act de identitate rămâne în circulație în paralel.

Pentru informaţii suplimentare privind buletinul de identitate electronic şi modul de utilizare al acestuia puteţi accesa următoarele site-uri: www.registru.md, www.e-services.md sau www.pki.registru.md.

Sursa: registru.md

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. Ala

  GATA. CAM ATAT. A ramas sa scoata banii cash din circulatie. Tot sistemul este deja pus la punct. Eu cred ca pana in 2018 ei vor scoate si banii cash. Si ceea ce anunta ca in 2020 va fi Moldova electronica, este foarte realist. In legea bugetului de anul viitor va fi introdusa obligativitatea prezentarii rapoartelor catre CNAS doar cu semnatura digitala(mobila). Prin urmare toti cei care au o firma, vor fi obligati sa aiba si semnatura mobila. Cernerea a inceput si va fi dureroasa. Curaj si credinta.

  Răspuns
  • Iacoboaie Radu

   COMENTARIU PE CARE L-AM ANEXAT ARTICOLULUI ,,SUB ASEDIUL MASONERIEI…”, POSTAT ASTĂZI PE SITE-UL NATIUNEA:
   Hristos a înviat! Tocmai zilele acestea are loc un congres mondial al masonilor, a acestor slujitori ai diavolului. Ei sunt exact opusul preoților ortodocși și pe care desigur masonii îi urăsc de moarte (sectanții la fel).
   Dar știu românii oare cine sunt ei cu adevărat și ce urmăresc?

   MASONII ROMÂNI SUNT CEI MAI MARI TRĂDĂTORI AI NEAMULUI ROMÂNESC! DE CE? CHIAR VREȚI SĂ ȘTIȚI DE CE ȘI PE SCURT?

   PENTRU CĂ EI AU FALIMENTAT INDUSTRIA ROMÂNIEI (forțând milioane de români să lucreze în străinătate pentru a supraviețui, și încă, ca slugi, pe bani puțini acolo și în muncile cele mai grele);
   PENTRU CĂ EI SUNT ECUMENIȘTI ȘI VOR SĂ NE UNEASCĂ CU TOȚI ERETICII DE PE PĂMÂNT (la ei nu contează la cine te închini, doar să fie o ființă supremă; spune asta masonul comunist Olimpian Ungherea…);
   PENTRU CĂ EI SUNT FOARTE HOTĂRÂȚI SĂ NE INTRODUCĂ CIPURILE DE URMĂRIRE CA (pentru ei nu suntem oameni, iar mai târziu, să ne introducă în corp biocipurile ca la animale!);
   PENTRU CĂ EI SUNT CEI CARE NE-AU FORȚAT ÎN MOD ,,DISCRET” SĂ INTRĂM ÎN NATO ȘI UE (ca să ne pierdem toată independența economică, politică și culturală), SĂ NE PIERDEM SUVERANITATEA ȚĂRII TOTAL ÎN VIITORUL STAT FEDERATIV (STATELE UNITE ALE EUROPEI)!;

   PENTRU CĂ EI SUNT CEI CARE NE BAGĂ PE GÂT FORȚAT ACUM HOMOSEXUALITATEA (legalizarea păcatului, mai apoi a prostituției și pornografiei, pedofiliei), DAR ȘI PLANNINGUL FAMILIAL (contracepția etc.);
   PENTRU EI CĂ NE IMPUN REGIONALIZAREA, ÎNSTRĂINAREA PĂMÂNTURILOR ȘI A RESURSELOR NATURALE ALE ȚĂRII ȘI MULTE, MULTE ALTELE (ne-ar trebui pagini întregi să le enumerăm pe toate)…

   Să ne rugăm la bunul Dumnezeu să ne întărească în credință și să salveze acest popor drept măritor creștin de toți dușmanii lui, de dușmanii ortodoxiei. Doamne ajută!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii