Selectați pagina

Portul Kos din Grecia – despicat în două după cutremurul de 6,7 grade cu epicentrul în Marea Egee

Portul Kos din Grecia – despicat în două după cutremurul de 6,7 grade cu epicentrul în Marea Egee

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7, şi epicentrul în Marea Egee, a afectat destinații turistice foarte frecventate din Turcia și Grecia, având epicentrul în Marea Egee. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portul din Kos a suferit stricăciuni grave din cauza cutremurului mortal care a lovit insula în primele ore ale zilei de vineri, 21 iulie 2017.

Fotografiile arată că părți din orașul Kos au fost inundate de mini tsunami care a urmat cutremurului.

Feribotul feroviar Blue Star Paros, cu sute de pasageri la bord, nu a putut să ajungă în port și a acostat pe una dintre insulele din apropiere.

Oficialii guvernamentali care s-au grabit la insulă spun că portul este închis temporar până când inspectorii vor evalua daunele.

Viceministrul navelor maritime, Nektarios Santorinios, a mers la Kos pentru a examina pagubele.

Într-un interviu la radio, el a spus că o mare parte din activitatea portului din Kos s-a oprit și că se depun eforturi pentru restabilirea rutelor navale prin intermediul unor puncte alternative de acostare pe insulă.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit 12 km din nord-estul insulei Kos, în apropierea coastei turce, cu o adâncime de 10 km.

Cel puțin doi oameni au murit și peste 120 au fost răniţi pe insula Kos, din Grecia, în timp ce în orașul turc Bodrum s-au produs inundații din cauza unui tsunami. La Bodrum, cel puțin 70 de oameni au ajuns la spital, fiind răniți în încercarea de pleca din stațiune după cutremur.

„Si sezand El pe Muntele Maslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicand: Spune noua cand vor fi acestea si care este semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului?
Raspunzand, Iisus le-a zis: Vedeti sa nu va amageasca cineva.
Caci multi vor veni in numele Meu, zicand: Eu sunt Hristos, si pe multi ii vor amagi.
Si veti auzi de razboaie si de zvonuri de razboaie; luati seama sa nu va speriati, caci trebuie sa fie toate, dar inca nu este sfarsitul.
Caci se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie si va fi foamete si ciuma si cutremure pe alocuri.
Dar toate acestea sunt inceputul durerilor.” (Evanghelia după Sf. Apostol Matei, 24:3-8) Sau Sfânta Evanghelie după Luca, cap. 21:7-22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: greece.greekreporter.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.