„Noi suntem poporul. Fasciști sunt cei care ne-au închis în casă timp de patru luni!”, astfel au strigat miile de protestatari italieni, sâmbătă, la Roma, care au ieșit în stradă pentru a spune NU dictaturii sanitare, scrie Romatoday.it.

Așa numiții „negaționiști” ai coronavirusului s-au adunat în fața celebrei ”Bocca della Verita”, (Gura Adevărului), acuzând guvernul că nu este demn să guverneze țara și denunțând măsurile sanitare impuse de politicieni.

Oamenii au spus că se împotrivesc măsurilor impuse de guvernul condus de Giuseppe Conte pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus, considerând că totul a fost o farsă.

„Totul este o farsă”, „Masca în jos!” au fost alte lozinci la demonstrația de la Roma. „Nu suntem negaționiști, ci cei care se trezesc. Penrtru că știm că virusul a servit pentru a ne îngrozi și pentru strategia terorii, care a închis mulți oameni în case”, au spus organizatorii, de pe scena amplsată lângă Bocca della Verita.

Inițial autorizația de protest a fost cerută pentru 2.000 de persoane care s-au organizat pe rețelele de socializare.

În timpul manifestației protestatarii au ars fotografia Papei Francisc și a lui Beppe Grillo, fondatorul partidului Movimento 5 Stelle care deține puterea majoritară în actualul guvern.

Premierul Giuseppe Conte a replicat sloganurilor amintind că în Italia au murit peste 35.500 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Astfel, purtarea măștii devine obligatorie între orele 18.00-06.00 în spațiile publice deschise.

Totodată, ordinul suspendă funcționarea discotecilor în aer liber și a cluburilor de noapte, notează France24.

De asemenea, Guvernul italian a cerut extinderea stării actuale de urgență, care ar fi trebuit să expire la 31 iulie, până la jumătatea lunii octombrie.

Sursa: https://www.romatoday.it/cronaca/manifestazione-negazionisti-roma-oggi-5-settembre-2020-aggiornamenti.html