Selectați pagina

Portalul date.gov.md acuzat de infracţiune

Portalul date.gov.md acuzat de infracţiune

infractiuneCentrul pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal s-a adresat Procuraturii Generale pe motiv că s-ar fi comis o infracţiune prin publicarea datelor privind fondatorii companiilor.

„Procuratura Generală a remis dosarul la subdiviziunea responsabila din cadrul MAI – Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice care acum se documentează. A fost o discuţie foarte buna si atitudine profesionista din partea lor”, a scris săptămâna trecută Dumitru Alaiba, şeful Secretariatului Consiliului Economic al prim-ministrului.

Urmează „să comunicăm în continuare şi să prezentăm argumentele absolut legitime pe care Centrul Datelor Personale le ignoră cu neruşinare”. Şeful Secretariatului apreciază demersul Centrului drept un sabotaj. Problema unei instituţii, „condusă de un om care îşi vede drept sarcină sabotarea tuturor iniţiativelor ce au drept scop mai multă transparenţă. Instituţie finanţată din banii publici, ai oamenilor adică, care lucrează împotriva interesului public”.

Centrul Național de Protecție a Datelor cu Caracter Personal s-a opus vehement publicării numelor și prenumelor fondatorilor întreprinderilor din Republica Moldova.

Sursa: http://abcnews.md/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *