Selectați pagina

Populaţia României scade la fiecare oră cu 5 români. În plus România e pe locul doi la emigraţie, după Siria

Populaţia României scade la fiecare oră cu 5 români. În plus România e pe locul doi la emigraţie, după Siria

În anul 2018, când România sărbătorește 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial și de la înfăptuirea Mării Uniri, datele arată că populaţia din ţara noastră scade la fiecare oră cu 5 români.

În plus, suntem pe locul doi la emigraţie, după Siria, conform unui raport ONU privitor la migraţia din ultimii 10 ani, peste 5 milioane de români fiind plecaţi în străinătate.

De asemenea, rata de fertilitate a scăzut semnificativ, România confruntându-se cu cel mai mare dezastru demografic de până acum, cu un număr de sub 200.000 de copii care se nasc anual.

Conform statisticilor, aproximativ 25% dintre tinerele cupluri au probleme de infertilitate.

Un proiect prin care se încurajează naşterile, care a fost semnat de zeci de parlamentari, a fost depus la Parlament. În proiect se menţionează de asemenea și posibilitatea ca mamele să poată ieşi la pensie mai devreme.

Pentru ameliorarea fenomenului îngrijorător, în luna martie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat proiectul de hotărâre care prevede acordarea de vouchere în valoare de 13.800 de lei cuplurilor infertile pentru acoperirea costurilor pentru fertilizarea in vitro.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *