Selectați pagina

Pomenirea minunii Sfantului Arhanghel Mihail

Pomenirea minunii Sfantului Arhanghel Mihail

Pomenirea minunii Sfantului Arhanghel MihailÎn cursul anului bisericesc avem parte de mai multe sarbatori inchinate Sfintilor Arhangheli. Pe 19 septembrie facem pomenirea unei minuni a Sfântului Arhangel Mihail, savârșită in Chones, in Colose, din Frigia.
Mentionam ca potrivit unei traditii, Sfantul Apostol Ioan insotit de Filip a predicat Evanghelia la Heretop, aproape de cetatea Colose. El a privit catre acest loc si a prorocit ca din el va tasni un izvor cu ape vindecatoare si ca va fi cercetat de Sfantul Arhanghel Mihail. La putin timp prorocia s-a implinit, iar la el veneau din toate partile persoane pentru a primi vindecare de diverse boli. Unui pagan din Laodiceea i s-a aratat Sfantul Mihail si i-a spus sa-si ia fiica lipsita de puterea de a vorbi si sa vina la acel izvor pentru a primi vindecare. Dupa ce fata a baut din acea apa, a inceput sa vorbeasca. Tatal fetei, in semn de recunostinta a zidit acolo o biseria inchinata Arhanghelului Mihail.

Paganii, vazand ca multi se boteaza in acea biserica, au dorit sa schimbe cursul acelui izvor peste ea. Arhanghelul Mihail i s-a descoperit lui Arhip si l-a incurajat pe acesta sa loveasca cu toiagul in stanca, pentru a face loc apei sa treaca prin ea. Din acel moment locul s-a numit “Hones”, adica “mistuire”, pentru ca acolo apele se mistuie in piatra.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.