Selectați pagina

Polul nord îşi SCHIMBĂ POZIŢIA. Consecinţele GRAVE ale fenomenului

Polul nord îşi SCHIMBĂ POZIŢIA. Consecinţele GRAVE ale fenomenului

polul_nord_realitatea_netUn nou studiu realizat de cercetători arată că Polul Nord al Pămîntului a început să se deplaseze semnificativ spre Groenlanda, ca urmare a topirii calotelor glaciare.

Poziţia polilor este determinată de distribuţia masei planetei pe suprafaţa acesteia. Deoarece Pămîntul nu este perfect sferic, ci uşor ovoid, Polul Nord este întotdeauna puţin „descentrat”, scrie Descoperă.ro

De asemenea, el s-a tot deplasat lent către sud, ca urmare a schimbărilor climatice pe termen lung, care au început la sfîrşitul ultimei Ere Glaciare, pe măsură ce uriaşele scuturi de gheaţă care acopereau Pămîntul s-au topit şi distribuţia masei de suprafaţa planetei s-a schimbat treptat.

Dar, în 2005, Polul Nord a început deodată să se deplaseze mai marcat către Groenlanda, mişcîndu-se cu cîţiva centimetri pe an.

Cauza? Topirea rapidă a calotei galciare groenlandeze, susţin autorii unui studiu publicat recent în jurnalul Geophysical Research Letters.

Micşorarea volumul de gheaţă şi fenomenul corelat cu ea – creşterea nivelului apelor mării – contribuie în proporţie de 90% la această deplasare.

Topirea gheţii determină schimbarea distribuţiei masei planetei, prin faptul că măreşte volumul de apă din ocean şi reduce greutatea calotelor de gheaţă care apasă asupra scoarţei terestre în zonele de uscat.

Sursa: popmech.ru

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. marele Păcătos

    Sfinţii au zis, gheţarii se vor topi, apa se va duce la fund, vor seca răurile, lacurile şi mările, însă cei ce au casă pe pământ trebuie să sădească salcie pentru că sub salcie pământul va fi tot timpul umed, şi cu o bobiţă de pământ vor cere prin rugăciune de la Domnul să-i hrănească, şi Domnul va face minuni şi vor fi şi adăpaţi şi hrăniţi de la acea bobiţă de pământ, iată aşa minuni DEJA FACE DOMNUL.

    Rugăciunea şi lăsarea în voia Domnului este cea mai bună alegere, petru cine GOLGOTA, pentru cine răbdarea până la a 2-a venire care este în 2023 conform descoperirile Marilor Sfinţi.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.