Selectați pagina

Polonia: Închisoare pentru cei ce vor ţine cursuri de educaţie sexuală sau promovează metodele de contracepție

Polonia: Închisoare pentru cei ce vor ţine cursuri de educaţie sexuală sau promovează metodele de contracepție

Persoanele care țin cursuri de educație sexuală pentru tineri și care promovează metodele de contracepție ar putea fi condamnate la cinci ani de închisoare în Polonia, conform unui proiect de lege susținut de partidul de guvernare Lege și Dreptate.

Propunerea de schimbare a Codului Penal, inițiată de Fundația Pro-Dreptul la Viață, a fost citită marți în Seim, camera inferioară a Parlamentului polonez, relatează Gazeta.pl, citat de stirileprotv.ro

Partidul Lege și Dreptate consideră că scopul legii este de „a oferi protecție legală pentru copii și tineri, în fața depravării sexuale și a demoralizării” și dacă va fi adoptată, va interzice „promovarea publică a activității sexuale a minorilor”.

Joanna Scheuring-Wielgus, unul dintre fondatorii partidului Acum!, a depus o cerere de respingere a proiectului.

„Acest proiect este o tragedie. Echivalează educația sexuală cu pedofilia”, a declarat Joanna Scheuring-Wielgus.

Modul în care este formulată legea ar putea duce la acuzarea și condamnarea mai multor categorii profesionale, nu doar a educatorilor sexuali. Aceasta ar putea viza și ginecologii care prescriu pastile anticoncepționale, psihologii școlari și chiar și jurnaliștii care susțin și editează materiale despre sexualitate.

„Propunerea legislativă este un ciocan menit să distrugă orice fel de educație sexuală și să sperie toți educatorii care fac o treabă minunată. Nu doar ideea este în sine bolnavă, ci și implementarea ei este dăunătoare și periculoasă”, a adăugat Joanna Scheuring-Wielgus.

Următoarea ședință a camerei inferioare a Parlamentului va începe cu votarea moțiunii depuse de Joanna Scheuring-Wielgus. În cazul în care moțiunea va trece, propunerea legislativă va fi abandonată.

O propunere similară a existat și în România. În anul 2016, a fost depus în Parlament un proiect de lege prin care se dorea protejarea inocenței copilor, aruncându-i după gratii pe profesorii care țineau ore de educație sexuală de unde „copilele plecau rușinate”. Propunerea nu a fost adoptată.

In 2011, 87,5% dintre polonezi au declarat că sunt creștini de confesiune catolică, conform Institutului Național de Statistică.

Aproape 40% dintre ei susțin că participă în fiecare duminică la Sfânta Liturghie, conform Institutului pentru Biserica Catolică din Polonia.

Sursa: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25312439,pis-chce-kary-5-lat-wiezienia-za-edukacje-seksualna-i-wiedze.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii