Selectați pagina

Polonia a aprobat supravegherea telefoanelor și a internetului FĂRĂ MANDAT. Persoanele suspecte pot fi reținute două săptămâni fără mandat de arest

Polonia a aprobat supravegherea telefoanelor și a internetului FĂRĂ MANDAT. Persoanele suspecte pot fi reținute două săptămâni fără mandat de arest

poloniaCamera inferioară a Parlamentului polonez a aprobat vineri un set de măsuri controversate ce extind mijloacele de supraveghere ale poliției, scrieforeignpolicy.com.

Măsurile facilitează accesul forțelor de securitate la metadatele telefonice și de Internet fără un ordin judecătoresc. Poliția va fi, de asemenea, în măsură să rețină persoane până la două săptămâni fără un mandat de arest. Legea a fost criticată de opoziție și de așa-numita Comisie de la Veneția, care reunește experți ai Consiliului Europei.

Guvernul polonez a motivat aprobarea acestor legi, care vin în interesul populației, pentru securitatea națională împotriva atacurilor teroriste.

Măsurile facilitează accesul forțelor de securitate la metadatele telefonice și de internet fără a obține mai întâi un ordin judecătoresc. Poliția va fi de asemenea în măsură să rețină persoane până la două săptămâni fără un mandat pentru arestarea lor, amintește DPA.

Potrivit partidului conservator Lege și Justiție, venit la putere în noiembrie, legislația asigură că “toleranța este zero pentru teroriști” în Polonia.

Acest lucru “este Orwell în 2016”, a criticat Krzysztof Brejza, parlamentar liberal din opoziție, în Seim după vot. Mai devreme vineri, organismul de experți ai Consiliului Europei în drept constituțional ”Comisia de la Veneția” a declarat că legislația amenință viața privată și sunt necesare controale judiciare mai mari.

Sursa: activenews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *