Selectați pagina

Politologi ruşi: UE se comportă ca o forţă politică iresponsabilă

Politologi ruşi: UE se comportă ca o forţă politică iresponsabilă

Situatia din UcrainaEvenimentele tragice din Odessa dovedesc că trebuie să fie luate măsuri ferme pentru stabilizarea situaţiei în Ucraina, iar UE şi SUA ar trebui să asculte, în cele din urmă, Rusia.

Vineri, în urma ciocnirilor de la Odessa şi a incendiului din Casa Sindicatelor, unde s-au ascuns activişti ai „Antimaidanului”, au murit peste 40 de persoane, circa 200 au fost rănite. UE a declarat că „este profund întristată” de evenimentele din oraş şi a cerut să fie investigate circumstanţele în care au murit oamenii.

UE se comportă ca o forţă politică iresponsabilă în evoluţia crizei ucrainene, este de părere politologul Mihail Remnizov.

„Modelul lor de comportament este conform formulei: control şi amestec fără nici un fel de responsabilitate. Este foarte posibil că ei au crezut sincer că revoluţia ucraineană nu va avea atâtea consecinţe serioase şi violente, însă aceasta nu înseamnă că ei nu au greşit”.

Mihail Remizov susţine că evenimentele din Odessa sunt un exemplu a ceea ce s-ar fi putut întâmpla în Crimeea, dacă Moscova nu ar fi intervenit la timp.

Politologul Nikolai Mironov afirmă: „Rusia a avertizat şi UE, şi Statele Unite că în Ucraina au loc evenimente care pot provoca victime omeneşti şi o catastrofă umanitară. Au murit deja mulţi oameni. Moscova a declarat că un regim care a ajuns la putere cu ajutorul forţelor neonaziste nu trebuie să fie susţinut. Însă nici UE, şi nici SUA nu vor să ne asculte”.

Experţii consideră că timpul a fost pierdut. Sângele vărsat a împărţit pentru întotdeauna Ucraina şi nu mai există şanse pentru reluarea unui dialog intern, afirmă Mihail Remizov.

„În prezent, trebuie să ne gândim, în primul rând, nu la o anchetă în legătură cu cauzele tragediei, ci la modul cum putem să prevenim asemenea situaţii în viitor. Pentru aceasta, trebuie să se revină la problema legată de federalizare”.

Nikolai Mironov împărtăşeşte aceeaşi opinie. El consideră că regimul de la Kiev nu controlează situaţia din ţară care a ieşit de sub control şi „în prezent urmează să se vorbească despre faptul că dreptul internaţional trebuie să intre în vigoare”.


Sursa: http://romanian.ruvr.ru/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.