Proiectantul de avioane de 81 de ani, Viktor Kovalsky, care a lucrat la crearea avionului An-225 Mriya, a fost bătut la Kiev. Despre aceasta informează TSN.

Potrivit sursei, bărbatul a fost atacat de trei persoane necunoscute atunci când ieșea din metrou. După un timp, doi polițiști au sosit și au început, de asemenea, să-l lovească pe Kovalsky cu picioarele. „Loviturile veneau spre mine, iar eu mă roteam ca o minge…” a spus victima.

După aceea, bărbatul a fost încătușat și dus într-o mașină de poliție. S-a dovedit că unul dintre atacatori l-a luat pe Kovalsky drept un trișor care ar fi furat de le el aproximativ 10 mii de dolari. Atunci când polițiștii au examinat portofoliul designerului de avioane, s-au găsit doar desene în el și au fost nevoiți să îl elibereze.

Prin urmare, Kowalsky s-a ales cu o contuzie și răni la spate. Victima a scris o plângere la poliție.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii de la Kiev, a fost deja inițiată o cauză penală, sub articolul „Prejudiciul corporal minor intenționat”. În același timp, autoritatea de supraveghere a declarat că s-au stabilit circumstanțe care „indică posibila implicare a ofițerilor de poliție în evenimentele menționate”. A fost inițiat și un caz penal de abuz în funcție.

Mriya este un avion de transport militar strategic de mare gabarit, care a fost proiectat si construit de Antonov ASTC. Este considerat cel mai mare avion din lume în serviciu activ, ținând cont de performanțele sale deosebite. A fost dezvoltat în anii 1980, într-un timp record de doar 3 ani și jumătate.

Sursa: https://vesti-ukr.com/kiev/319679-v-kieve-zhestoko-izbili-sozdatelja-lehendarnoj-mrii-pojavilis-shokirujushchie-podrobnosti-video