Selectați pagina

Polițiștii americani acționează sub Trump exact așa cum acționau și sub Obama

Polițiștii americani acționează sub Trump exact așa cum acționau și sub Obama

E interesant cum astăzi tocmai cei care au fost cei mai mari fani ai SUA astăzi ne explică cum această țară este lipsită de democrație, că e un stat polițienesc și rasist. Oare s-a schimbat brusc această țară în câțiva ani?

Nu, poliția și sistemul politic au fost așa 10 și 20 de ani în urmă. S-au schimbat doar președinții. Polițiștii americani acționează sub Trump exact așa cum acționau și sub Obama.

Nu pentru că sunt răi, ci pentru că sunt nevoiți să ia în considerație situația criminogenă din fiecare stat, oraș, cartier.

Poliția americană este prietenoasă acolo unde nu își riscă viața și este brutală acolo unde în fiecare minută poți primi un glonte în cap. Problema nu este în poliție, ci în situația socio-economică proastă din unele zone (iar întâmplarea face că acolo guvernează tocmai democrații).

De ce totuși s-a schimbat cu 180 de grade retorica filo-americanilor noștri? Pentru că sunt alegeri și fiecare “influencer” conectat financiar sau ideologic la cercurile pro-democrate (eu prefer termenul de “Cominternul liberal”) se simte dator să explice cât de oribilă este acum America. Totul depinde de conjunctura politică, nicidecum de starea reală a lucrurilor.

Ei ne-au mințit în trecut și ne mint și acum, pentru că exacerbează intenționat aspectele unei țări în funcție de agenda pre-electorală. Dacă se va întâmplă să câștige candidatul democraților, brusc SUA vor deveni din nou “pământul făgăduinței”.

Autor: Octavian Racu, https://www.facebook.com/octavianracu/posts/10157756737078229

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке