Selectați pagina

Politicienii ii ameninta pe preoti: ori oficiezi cununia pentru homosexuali, ori te apuci de altceva!

Politicienii ii ameninta pe preoti: ori oficiezi cununia pentru homosexuali, ori te apuci de altceva!

Primul-Ministru suedez, le-a cerut slujitorilor religiosi suedezi să oficieze căsătorii între persoane de același sex, sau altfel „sa se apuce de altceva”.

„Noi, social-democrații, suntem preocupati sa ne asiguram că toți preoții ii vor binecuvanta pe toți, inclusiv cuplurile de același sex”, a declarat Lofven, pentru revista Kyrkans Tidning.

Revista amintita mai sus este una religioasă, iar conform acesteia, Stefan Lofven ar fi sugerat ca toți slujitorii cultului religios al Suediei ar trebui sa fie pur si simplu obligați să oficieze căsătoriile homosexuale.
Pozitia acestuia intra, insa, in contradictie directa cu cea afirmata anterior de cultul luteran, conform careia clericii ar trebui să aibă, totusi, dreptul să le refuze.
Primul-Ministru a indicat, prin urmare, că dacă un slujitor nu poate binecuvânta o căsătorie homosexuala, atunci el ar trebui să ia în considerare o altă ocupatie, Lofven neoprindu-se, insa, la asta si facand mai departe o paralela si mai nepotrivita decat anterioara afirmatie:

„Vad aici o paralela cu cazul unei moase care refuză să efectueze avorturi. Dacă lucrezi ca moașă, atunci trebuie să poti efectua avorturi, altfel trebuie să te apuci de altceva… Este același lucru și pentru preoți”.

Sursa: https://www.kyrkanstidning.se/nyhet/stefan-lofven-alla-praster-ska-viga-samkonade-par

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке