Selectați pagina

Politia ucraineana ii bate pe enoriasii unei biserici ortodoxe canonice, in Ternopol

Politia ucraineana ii bate pe enoriasii unei biserici ortodoxe canonice, in Ternopol

credinciosi batuti atacati ternopil ucrainaLa Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, 21 Septembrie (c. Iul), schismaticii ucraineni si-au continuat provocările, în fața Bisericii Sfantul Gheorghe din satul Katerinkov (regiunea Ternopil). Dimineata, a avut loc o ciocnire între credincioșii Bisericii Ortodoxe din Ucraina, care sarbatoreau Liturghia în aer liber in fata bisericii baricadate, și susținătorii entității schismatice numita “Patriarhia Kievului”.

Ei au încercat sa-i atace pe oamenii în vârstă și copiii care se rugau în curtea bisericii.

Ulterior, aproape de ora 15, mai multe persoane necunoscute au pătruns în biserică, prin ușa laterală, și au distrus ușile centrale, prin care au intrat reprezentanții “Patriarhiei Kievului”.

Credincioșii Bisericii Ortodoxe din Ucraina au sosit imediat, dar nu au putut intra în biserica lor, cei care purtau însemnele “Sectorului de Dreapta” amenintandu-i.

O unitate a Ministerului de Interne al Ucrainei a urmarit evenimentele. Cu toate acestea, un nou conflict a izbucnit, atunci când reprezentanții comunității Bisericii Ortodoxe din Ucraina au cerut să fie lasati sa-si salveze obiectele liturgice.

Soldații unitatii Ministerului de Interne – “Batalionul Ternopol-2” – au inceput sa-i loveasca pe credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice. Cincisprezece persoane au fost rănite, dintre care una foarte grav – care a fost spitalizată. Unii au avut membrele rupte. Presa locală a sprijinit în mod activ această provocare.

Pentru cateva ore, un material video care reflecta situatia de la inceputul conflictului a fost postat pe YouTube, insa in prezent adresa acestuia pare a fi inexistenta, vizionarea materialului fiind blocata sau materialul fiind sters.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k7My1G5cVIo[/youtube]

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Ecaterina

    E tot mai rău pentru adevărații creștini. Important este să fie uniți în credință și suferință, că doar așa Dumnezeu nu îi va lăsa.

    „O unitate a Ministerului de Interne al Ucrainei a urmarit evenimentele” – din imagini nu se vede acest lucru, ci din contră, au participat efectiv la blocarea intrării Sfintei Biserici. Revedeți imaginile în care milițienii își unesc brațele cu cei din sectorul de dreapta formând un lanț uman.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.