Selectați pagina

Poliţia din China foloseşte imagini surprinse de camerele de supraveghere ca să identifice suspecţii după mers

Poliţia din China foloseşte imagini surprinse de camerele de supraveghere ca să identifice suspecţii după mers

Poliţia din China are un sistem de recunoaştere parcă desprins din filmele cu spioni. Programul foloseşte imagini surprinse de camerele de supraveghere ca să identifice suspecţii după mers şi după forma corpului, scrie protv.ro

Sistemul creat de o companie din Beijing foloseşte imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi inteligenţa artificială, pentru a crea un model.

Huang Yongzhen, director executiv Watrix:

“Dacă o persoană se află în baza noastră de date, îl vom putea identifica după mers. De pildă, sistemul arată numele colegului meu. Dacă persoana respectivă nu e înregistrată, o să apară un semn de întrebare.”

Poate indentifică o persoană chiar dacă aceasta e filmată de la 50 de metri distanţă, dacă merge cu spatele sau are faţa acoperită. Asta îi oferă un avantaj în faţa sistemelor de recunoaştere facială, răspândite în China, care au nevoie de prim planuri şi de imagini la rezoluţie bună, ca să poată funcţiona. Acurateţea lui e însă mai mică.

Huang Yongzhen, director executiv Watrix: “Sistemul nu poate fi păcălit de şchiopătat, de mersul modificat de platfus sau de mersul aplecat, fiindcă analizează corpul per ansamblu.”

Sistemul e folosit deja de poliţia din Shanghai şi Beijing. Autorităţile chineze au împânzit marile oraşe cu peste un miliard de camere de supraveghere, aşa că material video e suficient. Fapt deloc surprinzător, inventatorii au primit şi sprijin financiar din partea statului chinez.

Shi Shusi, analist: “Vedem că unele tehnologii se dezvoltă cu o viteză mai mare în China decât în ţările vestice. Acest gen de investiţii sunt considerate cheltuieli necesare pentru păstrarea stabilităţii sociale.”

Sistemul are şi o componentă medicală. Le poate spune utilizatorilor dacă au probleme la coloană vertebrală sau la picioare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке