Selectați pagina

Politia devine incapabila, in SUA, sa mai apere bisericile ortodoxe in fata vandalilor

Politia devine incapabila, in SUA, sa mai apere bisericile ortodoxe in fata vandalilor

biserica ortodoxa greaca st cloud suaBiserica ortodoxa greaca situata la numai câteva minute distanță de Universitatea din St. Cloud, Minnesota, SUA, a redevenit ținta a vandalilor. Incidentul a avut loc zilele trecute, la orele diminetii.

Preotul ortodox Nathan Kroll a estimat că pagubele cauzate de vandali ajung la cateva sute de dolari. Pe lista daunelor se afla o ușă de sticlă distrusa si o fereastra crapata.

„Aproape ca a devenit rutină”, a spus acesta pentru publicatia St Cloud Times.

„De data asta a fost ceva mai dramatic, pentru că a fost vorba despre ușa, care m-a socat cand am vazut-o”.

„Inima mea s-a frant în această dimineață, cand am găsit biserica noastră vandalizata, încă o dată. Am pierdut evidența numărului. Nu mai stiu de cate ori am fost victime”, a adăugat el, într-un e-mail.

Preotul a menționat că, de-a lungul anilor, biserica a fost vandalizata de mai multe ori. În urmă cu doar câteva luni, alte trei ferestre au fost sparte, iar vandalii au furat, de asemenea, o statuie-icoana a bisericii (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®). De fapt, el a estimat că pagubele ajung la aproximativ 1.000 $/fiecare an.

După acest incident recent, departamentul local de poliție a fost notificat și un raport pe aceasta tema va fi lansat în curând. Cu toate acestea, Kroll a menționat că nu vede un punct important informarea poliției de fiecare dată când are loc vandalism, intrucat, de obicei, nu mai există nimic de făcut.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Andrei

    De ce nu se instaleaza niste camere de supraveghere? Ar ajuta politia ca sa-i poata identifica pe raufacatori

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке