Selectați pagina

Poliţele de asigurare medicală vor rămâne la acelaşi preţ şi în 2020

Poliţele de asigurare medicală vor rămâne la acelaşi preţ şi în 2020

Deputații au votat joi, 19 decembrie, în lectura finală Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM) pentru anul 2020, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, veniturile și cheltuielile acestora au fost stabilite în sumă de 8 383,4 mln de lei, cu o majorare a veniturilor de 14,4% și a cheltuielilor cu 11,4%.

Veniturile din prime vor constitui circa 63,5% în totalul veniturilor fondurilor AOAM. Transferurile de la bugetul de stat pentru asigurarea categoriilor de persoane asigurate de către Guvern se preconizează la nivel de 34%.

Tot astăzi s-a decis menținerea costului primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în formă de sumă fixă pentru anul 2020 la nivelul anului curent, în valoare de 4056 lei. Totodată, se vor menține și reducerile la procurarea acesteia pentru mai multe categorii de persoane fizice și juridice.

Ca și în anul curent, cuantumul primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală va rămâne la nivelul de 9%, inclusiv 4,5% – achitate de angajat și 4,5% – achitate de angajator.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *