Selectați pagina

Poligamie în Moldova?

Poligamie în Moldova?

casatorie-instantaLegea poate fi interpretată diferit, cu părere de rău. Oare chiar și atunci când este vorba de instituția familiei?

Unii locuitori ai ţării se întreabă dacă poți să trăiești în Moldova și să fii poligam. Asta deoarece, având posibilitatea de a fi concomitent cetățean nu doar al RM, ci și al altor țări, omul își poate aplica în diferite pașapoarte diferite ștampile care să-i legifereze mariajul.

Anterior, în mass-media de la Chișinău a apărut informația precum că, dispunând de mai multe cetățenii, ai putea deveni poligam fără a răspunde în faţa legii pentru asta.

Lucia Ciobanu, directorul serviciului stare civilă, a confirmat pentru jurnaliști că departamentul pe care îl conduce nu poate verifica dacă un cetățean al RM este căsătorit și ca cetățean al altei țări.

„Noi nu putem verifica o astfel de informație. Putem constata doar faptul dacă cetățeanul RM a fost căsătorit pe teritoriul țării noastre”, a spus Ciobanu. Juristul Pavel Midrigan consideră că, din punct de vedere legal, asemenea acțiune reprezintă o infracțiune. „Există dreptul internațional care reglementează căsătoriile. În afară de aceasta, în legislația fiecărei țări este stipulat că fiecare soț are doar o singură soție, cu excepția țărilor musulmane în care la baza legislației stă religia — islamul”, a menționat Midrigan. Potrivit acestuia, dacă se descoperă că o persoană are încheiate două căsătorii concomitent, în acest caz, prin judecată, căsătoria care a fost încheiată mai târziu trebuie să fie recunoscută nevalabilă, iar persoana poligamă poate fi trasă la răspundere penală

Sursa: http://www.eurotv.md/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.