Selectați pagina

Pokemon GO – jocul mobil care ajunge pana si in biserici. Pericole

Pokemon GO – jocul mobil care ajunge pana si in biserici. Pericole
Pokemon Go este un joc de mobil, bazat pe locatii din realitate. Dezvoltat de Niantic, jocul Pokemon Go permite capturarea de jucători, lupta și antrenarea de Pokemoni virtuali, o grămadă de creaturi fictive – cu care tinerii de astazi au fost deja familiarizati din copilaria lor – care apar în diferite locații existente in lumea reală. Jocul este posibil prin utilizarea unui sistem GPS si a unei camere video de smartphone.

Jocul aplicatie Pokemon GO, abia lansat, un adevarat hit in lumea gaming-ului mobil

Jocul Pokemon Go a fost lansat săptămâna trecută, dar cu toate acestea el a devenit deja un joc de top, facand furori.

In Romania, se asteapta ca jocul sa patrunda in urmatoarele zile.

 
Pokemonii virtuali pot fi descoperiti, prin acest joc, in locatii reale, precum: stațiile de metrou, galeriile de arta, bibliotecile, grădinile zoologice, parcurile și chiar… in biserici.

Pokemon GO ajunge si in biserici

În ultimele zile, mai multi oameni deveniti dependenti de acest joc, în special tineri adulți, au ajuns la usile unor biserici, dar nu pentru a participa la slujbele oficiate in interiorul acestora, ci doar pentru a captura sau a se lupta cu Pokemonul lor.

Jocul Pokemon Go a atras, imediat, si atenția celor care au grija de turma proprie de credinciosi, dupa cum sustine presa din strainatate, facand referire, in mod special, la confesiunile crestine din SUA. De ce? Intrucat, se pare ca jocul Pokemon Go ar avea potențial de creștere a nivelului de participare in biserici. Cu toate acestea, liderii bisericilor respective nu par a fi prea dispusi sa isi intemeieze un spatiu special dedicat PokeStop sau unei “stații de încărcare” pentru jucătoriiPokemon Go.

Pokemon GO ajunge si in biserici – totul devine mai periculos

Jocul Pokemon Go a generat unele probleme, deja, de siguranță. Jucătorii din unele locuri au devenit atât de absorbiți de acest joc, incat autoritățile s-au vazut nevoite sa emită un avertisment, pentru ca acestia sa isi ridice ochii din telefoanele lor mobile înainte de a traversa strada.

Mai multi hoti s-au folosit, deja, de jocul Pokemon Go, pentru a atrage noi victime. Unul dintre tinerii jucători din Wyoming a descoperit un cadavru, in loc sa gaseasca un Pokemon, pe locul indicat de joc.

Pokemon GO ajunge si in biserici – sali speciale si PokeStop

“Statiile de incarcare” Pokemon Go și PokeStop – urile din joc se bazează pe locații indicate si prezentate de jucatori.

Printre salile deja enumerate în joc se afla, astfel, deja si o sala apartinand Bisericii Baptiste Westboro, o Biserică ce este cunoscută pentru opozitia sa fata de mișcarea homosexualilor si lesbienelor LGBT.
Astfel, s-a ajuns la o confruntare directa intre jucatorii ambelor grupari, motivata in plus de neintelegerile pe teme privind comportamentul sexual, conform unor rapoarte publicate in Statele Unite ale Americii, pe tema Pokemon Go.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке