ploi_ninsoriVremea rea a pus stăpânire pe Italia. În timp ce sudul ţării este afectat de inundaţii, în regiunile din nord ninge fără încetare. În Serbia, ninsorile au provocat haos pe şosele, în timp ce mai multe regiuni din Anglia sunt sub alertă de inundaţii. Într-un alt capăt al lumii, Brazilia luptă să facă faţă temperaturilor deosebit de ridicate.

Ploile abundente au provocat inundaţii puternice la Roma. Drumurile au devenit impracticabile, iar şoferii au urmărit neputincioşi cum maşinile le sunt luate de puhoaie. Mai multe staţii de metrou au fost închise, iar circulaţia tramvaielor a fost întreruptă pentru câteva ore.

Iar în oraşul Volterra, din regiunea Toscana au fost înregistrate alunecări de teren. În schimb nordul Italiei este sub nămeţi. În oraşul Cortina şcolile au fost închise din cauza ninsorilor.

Serbia este în captivitatea iernii. Din cauza ninsorilor şi a viscolului, toate punctele de la frontieră au fost închise. În nordul ţării, oamenii au fost avertizaţi să rămână în case. Zeci de maşini şi camioane au rămas blocate pe drumuri. În mai multe localităţi a fost decretată stare de urgenţă.

Ploile din sud-estul Angliei, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord vor provoca inundaţii. De aceea, autorităţile au emis alerte pentru mai multe localităţi.

În schimb, în Brazilia, vara este mai fierbinte decât de obicei. Din cauza temperaturilor ridicate şi a lipsei precipitaţiilor, mai multe regiuni sunt ameninţate de secetă, iar hectare întregi de culturi agricole au fost deja compromise.

Sursa: publika.md