ploaie_murdaraLocuitorii sunt speriaţi de precipitaţiile stranii, dar ecologiştii declară că doar vîntul a ridicat praful. În luna martie a acestui an, în oraşul Dnipropetrovsk, de cîteva ori a plouat straniu, lăsînd pete murdare pe hainele şi automobilele locuitorilor. Deşi, ecologştii nu au auzit nimic, pe internet şi forumuri, cetăţenii duc discuţii referitor la emisiile misterioase de la fabrici.

„Iarăşi, noaptea a avut loc o explozie. Dimineaţa, majoritatea angajaţilor tuşeau şi se simţeau rău ”- a scris membrul forumului Libra după ploaie.

Cu toate acestea, departamentul orăşănesc de ecologie a asigurat că nu s-a întîmplat nimic grav: „Da, a plouat astfel, însă situaţia ecologică în oraş este atît de favorabilă pe cît este posibil într-un oraş industrial. Noi nu am auzit despre careva emisii. Posibil, că locuitorii singuri se alarmează. A fost o perioadă secetoasă, poate că vîntul a ridicat tot praful de la suprafaţa solului şi s-a depus împreună cu ploaia”.

L a rîndul său, Victor Kabîshev nu este de acord cu afirmaţiile ecologiştilor.” La noi şi înainte era secetă, însă aşa mizerie pe haine şi automobil nu-mi amintesc. Eu nu mi-am putut spăla maşina, dar voi vorbiţi de praf! Bine că măcar mi-a rămas părul de la aceste ploi”, – susţine Victor.

Între timp, medicii locali confirmă în luna martie, un număr ridicat de îmbolnăviri.”În martie, s-au adresat mulţi copii cu maladii a căilor respiratorii. Nuştiu de ce este legat, dar la sigur că nu e normal”,- a povestit medicul pediatru, Maia Lipnitskaia.

Este de remarcat faptul, că un fenomen similar a fost observat la Nicopole, la 7 km de care se află centrala nucleară Zaporojskaia, precum şi două fabrici de producţie în cadrul oraşului.

Sursa: earth-chronicles.ru